Haku

Markkinoinnillisten sarjojen usein kysytyt kysymykset

Aikakausmedian Editkilpailuun voi ilmoittaa markkinoinnillisia toteutuksia kahdessa eri sarjassa, jotka ovat Vuoden aikakauslehtimainos ja Vuoden aikakausmediakampanja. Alla vastauksia näistä sarjoista usein kysyttyihin kysymyksiin.

Voinko ilmoittaa kilpailuun usemman kampanjan tai mainoksen?
Kyllä. Ilmoittautumisten määrää ei ole rajoitettu.

Saako Vuoden aikakauslehtimainos -sarjaan ilmoittaa vain yksittäisiä mainoksia vai voiko mainossarjalla osallistua?
Mainossarjat ovat sallittuja. Kilpailun historiassa on palkittu melko tasaisesti yksittäisiä mainoksia ja mainossarjoja, mutta selkeyden vuoksi sarjan nimi on yksikössä. Sarjaan voi ilmoittaa myös erikoistoteutuksia.

Voinko ilmoittaa kampanjasarjaan ilmoitetussa toteutuksessa mukana olleen printtimainoksen myös mainossarjaan?
Kyllä. Mainoksia ja kampanjoita arvioidaan eri perustein, mutta estettä molempiin sarjoihin osallistumiselle ei ole.

Kampanjamme oli vain digitaalinen/vain printissä/vain somessa/vain tapahtuma/myös muissa medioissa. Voinko ilmoittaa sen mukaan?
Kyllä. Tuomaristo arvioi kampanjan toimivutta valituissa aikakausmedian kanavissa, mutta huomioi ratkaisussaan myös toimivuuden osana koko kampanjaa. Tärkein kriteeri on tuloksellisuus ja onnistuminen valittujen kanavien ehdoilla, olipa niitä sitten yksi tai useampi.

Kampanjamme oli onnistunut, mutta sen mittari ei ollut ROI – kannattaako kampanjaa ilmoittaa mukaan lainkaan?
Ehdottomasti kannattaa! Mittari voi olla mikä tahansa, kunhan sen avulla voi todentaa tuomaristolle, että kampanja ylsi sille asetettuihin tavoitteisiin tai oli erityisen toimiva vastaaviin kampanjoihin verrattuna.

Ilmoittamani mainos on erikoisratkaisu. Pitääkö minun toimittaa myös printtiversio?
Erikoisratkaisun voi toimittaa joko pelkästään digitaalisesti tai myös fyysisenä kappaleena. Jos toteutusta on hankalaa arvioida pelkkänä digiversiona, niin se kannattaa toimittaa myös fyysisessä muodossa. Joskus erikoisratkaisu kannattaa valokuvata, ja ratkaisun toiminnallisuutta voi demonstroida myös videolla.

Kampanja/mainos on suunnattu B2B-kohderyhmälle tai pienelle kohderyhmälle. Kannattaako sitä ilmoittaa mukaan?
Ehdottomasti! Tuomaristo ei arvota kuluttajille tai ammattilaisille suunnattuja mainoksia tai kampanjoita kohderyhmän mukaan – tärkeintä on, että toteutus puhuttelee yleisöään. Mainoksen ei tarvitse siis olla suunnattu suurelle kohderyhmälle, vaan se voi olla esimerkiksi vain tietyn lehden lukijoita puhutteleva.

Mitä osallistuminen maksaa?
Ei mitään. :)

Ja viimeiseksi vielä se kaikkein tärkein kysymys:

Koska on deadline?
Ilmoittautumissivu sulkeutuu perjantaina 7.1.2022 klo 16.00. Tuohon mennessä myös mahdolliset printit tai muut arvioitavat fyysiset tuotteet (4 kpl) tulee olla toimitettuna Aikakausmediaan (osoitetiedot ilmoittautumissivulla).

 

Ilmoittaudu mukaan Editkilpailuun:

Vuoden aikakauslehtimainos -sarja

Vuoden aikakausmediakampanja -sarja

 

Lisää vinkkejä ilmoittautumiseen saat jutustamme. Vuoden aikakauslehtimainos -sarjassa vuosina 2005–2020 palkittuihin toteutuksiin voit tutustua täällä

Kuva: Shutterstock

Aikakausmedia palkitsee vuosittaisessa Editkilpailussa aikakausmedioiden parhaita osaajia sekä markkinoinnillisia onnistumisia. Markkinoinnilliset sarjat ovat Vuoden aikakauslehtimainos, Vuoden aikakausmediakampanja ja Vuoden aikakausmediamainostaja. Toimituksellisia sarjoja on 14. 

Vuoden 2021 kilpailuun voi ilmoittautua kilpailusivustolla www.editkilpailu.fi.

Lisätietoa Editkilpailun markkinoinnillista sarjoista: Outi Itävuo

page shape 1 page shape 3
×

Haku: