Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

12.03.2018

Vastuullisen journalismin kampanja käynnistyi

Julkisen sanan neuvoston tiedote: Journalistin ohjeita noudattavat mediat aloittavat tänään laajan kampanjan, jonka tarkoituksena on korostaa, miten vastuullinen journalismi eroaa muusta viestinnästä.

Kampanjan aikana lanseerataan Vastuullisen journalismin merkki, jota saavat käyttää ainoastaan Julkisen sanan neuvoston sääntelyn piiriin kuuluvat mediat. Merkkikampanja kestää 12.-25.3., mutta mediat voivat ottaa merkin käyttöönsä pysyvästi.

Journalistin ohjeet ovat sinun oikeuksiasi

Kampanjassa korostetaan, että mediat noudattavat Journalistin ohjeita siksi, että ne takaavat yleisön oikeudet. Median lukijoilla, katselijoilla ja kuulijoilla on oikeus muodostaa mielipiteensä luotettavan tiedon pohjalta.

Juhlavuoden kampanjan koti on verkkosivu www.vastuullistajournalismia.fi. Sivusto kertoo, mitä journalistien työtä ohjaavat ja JSN:n tulkitsemat Journalistin ohjeet tarkoittavat tavalliselle median kuluttajalle.

"Sivustolla kerrotaan myös siitä, ettei vastuullinen journalismi ole aina täysin virheetöntä, mutta se myöntää virheensä reilusti ja korjaa ne", JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström sanoo. Kampanjaan osallistuminen on vapaaehtoista. Kaikki JSN:n piiriin kuuluvat mediat eivät siis välttämättä merkkiä käytä.

Tehtävät pysyneet samana

Median itsesääntelyelin Julkisen sanan neuvosto täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Sen sääntelyn piiriin kuuluu valtaosa suomalaisista tiedotusvälineistä.

JSN:n tehtävä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Se perustettiin vuonna 1968 vastaamaan kysymyksiin, jotka ovat nyt uudella tavalla ajankohtaisia. Miten voin luottaa mediaan? Mistä tiedän, että uutinen on totta?

Neuvoston perustamisen taustalla oli skandaalimedioiden rantautuminen Suomeen. Eduskunnassa käytiin keskustelua siitä, pitäisikö lehdistön toimintaa säännellä. Silloin kustantajien ja journalistien järjestöt päättivät perustaa itsenäisen ammattietiikkaa valvovan neuvoston ja varmistaa lehdistönvapauden säilymisen.

 

Lisätietoja:

JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström, p. 050 5410 479

Käytännön tiedustelut ja materiaalipyynnöt
Inga-Maaret Aikioniemi, p. 040 7241 991, inga-maaret.aikioniemi@jsn.fi

 

« Takaisin listaan


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet yli 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille