Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

16.03.2018

Planin "12-vuotiaan äitiysvaatteet" on Vuoden aikakauslehtimainos 2017

Aikakausmedian Editkilpailussa palkittiin 15.3.2018 toimituksellisten sarjojen lisäksi mainostajia ja mainonnan tekijöitä. Parhaana aikakauslehtimainoksena palkittiin Plan Suomi Internationalin "12-vuotiaan äitiysvaatteet" -mainossarja. Vuoden 2017 aikakausmediamainostajaksi valittiin Volvo Car Finland Oy.

"Planin mainokset onnistuvat poikkeuksellisella tavalla genressä, jossa on helppo astua harhaan. Mainoksista tulee paha mieli, koska niiden sisältö on totta. Muotikuvamaisella ja mallia kunnioittavalla lähestymistavalla on kuitenkin onnistuttu pehmentämään viestiä juuri sen verran, että lukija pystyy katsomaan ja vastaanottamaan viestin", toteaa valinnan tehnyt tuomaristo.

Mainossarja erottui edukseen vuoden mainossadosta huolellisella toteutuksellaan: "Mainosten jokainen elementti on tarkkaan mietitty, ja kuvat sisältävät paljon ajatuksia herättävää symboliikkaa. Tämän ansiosta mainokset toimivat monella eri tasolla ja saavat lukijan viettämään aikaa niiden parissa. Mediasuunnitelmaan valitut lehdet tukevat viestin perillemenoa."

Mainossarjan Plan International Suomelle suunnitteli hasan & partners. Mediatoimisto oli Dagmar. Kampanjan vaatesuunnittelusta vastasi Paola Suhonen ja valokuvaaja oli Meeri Koutaniemi.

 

Vuoden aikakauslehtimainos 2017: 12-vuotiaan äitiysvaatteet (sarjatoteutus)

  • Mainostaja: Plan International Suomi
    Markkinointijohtaja Kirsi Mettälä, markkinointipäällikkö Eva Anttila, Communications specialist Kalle Heino
  • Mainostoimisto: hasan & partners
    Executive creative director Eka Ruola, Creative director Tobias Wacker, Senior Creative Anu Niemonen, Creative Bruno Ribeiro, Creative Joel Lindgren, Graphic designer Riikka Koistinen, AD assistant Minna Lairi, Producer Marc Stevenson
  • Valokuvaaja: Meeri Koutaniemi
  • Ohjaaja ja vaatesuunnittelu: Paola Suhonen
  • Mediatoimisto: Dagmar Digital Planner Veera Jokinen
  • Julkaistu: mm. Anna, ELLE, Kodin Kuvalehti, Kotiliesi ja Trendi

Vuoden aikakauslehtimainos -sarjassa ehdokkaina olivat Aikakausmedian ja Markkinointi&Mainonta -lehden Kuukauden aikkarimainos -kisassa mukana olleet ja Aikakausmedia ADS:n kautta välitetyt mainokset. Arvioitavana oli noin 90 mainosta viime vuodelta. Shortlistalle pääsivät voittajan lisäksi Pelastusarmeijan "Huono onni voi kohdata kenet tahansa" ja Valion "Koskenlaskija".

Tuomaristoon kuuluivat toimitusjohtaja Tomi Härmä, Media Metrics Finland, toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki, Mainostajien Liitto, markkinointitutkija, semiootikko Vaula Norrena, Valores Consult, kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo, Aalto-yliopisto ja Trade Marketing Manager Anne Tuomikoski, Lumene. Tuomariston puhenjohtaja oli markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Sonkamuotka, Aikakausmedia.

Volvon näyttävä ja pitkäaikainen näkyminen aikakausmedioissa palkittiin

Vuoden aikakausmediamainostaja Volvo Car Finland on näkynyt aikakauslehdissä johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Tuomaristo kiinnitti erityisesti huomiota aikakauslehtiympäristön erityispiirteitä hyödyntävään mainontaan, jonka lukijat huomaavat ja josta he pitävät. Vuonna 2017 Volvo nosti panostuksiaan aikakausmedioihin.

Vuoden aikakausmediamainostajan valitsee vuosittain Aikakausmedian Mediamyyntiryhmä, jossa on edustettuna kaikkien suurimpien aikakauslehtikustantajien mediamyyntijohto. Puheenjohtajana myös tässä sarjassa oli Aikakausmedian Outi Sonkamuotka.

 

Lisätietoja

Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö ja markkinoinnillisten sarjojen puheenjohtaja Outi Sonkamuotka, outi.sonkamuotka@aikakausmedia.fi , p. 040 540 1820

» Editkilpailun 2017 mainonnallisten sarjojen voittajat


« Takaisin listaan


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet yli 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille