Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

25.01.2018

Aikakausmedian Luokkalehtikilpailu starttaa Educasta

Mikä on niin kiinnostava teema, että siitä voisi julkaista oman lehden? Aikakausmedian Luokkalehtikilpailu innostaa ilmiöoppimiseen, mediatuottamiseen ja yhdessä tekemiseen. Toukokuun alkuun asti kestävässä kilpailussa on kolme sarjaa eri-ikäisille oppilaille.

- Aikakauslehden tekemisessä tarvitaan monenlaista osaamista, joten lehden julkaiseminen sopii luontevasti oppimisessa nyt korostettavaan kaikkien oppiaineiden läpäisemiseen ja ilmiöoppimiseen. Lehden suunnittelu, aiheeseen perehtyminen, erityyppisten juttujen kirjoittaminen, kuvien käyttö ja vaikka sarjakuvien tekeminen antavat oppilaille mahdollisuuden tuoda esiin omia vahvuuksia. Ryhmätyöskentely on sekin erittäin kehittävä oppimisen muoto, toteaa Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Outi Laine.

Luokkalehtikilpailussa 2018 etsitään omaperäistä ja laadukasta teemalehteä. Mikä ilmiö kiinnostaa, puhuttaa, innostaa tai huolettaa? Teema voi yhtä hyvin olla mielenkiintoinen paikallinen tapaus kuin maailmanlaajuinen ilmiö. Kilpailussa on eri sarjat ala-asteen, yläasteen sekä lukion ja ammatillisten oppilaitosten oppilaille. Kunkin sarjan kaksi parasta lehteä palkitaan 500 ja 200 euron stipendein.

Luokkalehtikilpailun tuomaristo koostuu aikakauslehtikustantajien nimeämistä edustajista. Tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti ainutlaatuisen kiinnostavaan ja monipuoliseen aiheen käsittelyyn. Hyvä lehtijuttu tuo esiin uusia puolia tutuista asioista.

Lehden voi toteuttaa Aikakausmedian Koululehtikoneella tai muilla soveltuvilla taitto-ohjelmilla. Koululehtikone on medialukutaitoa opettava työkalu, jolla voi tehdä omia verkkolehtiä. Kyseessä on monipuolinen ja maksuton pedagoginen julkaisualusta muun muassa juttutyyppien, kuvankäytön, tekijänoikeuksien ja graafisen suunnittelun oppimiseen.

Koululehtikilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran, ja tämänvuotinen kilpailu käynnistyy opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa EDUCASSA 26.1. osastolla 6c60.

Voittajat julkistetaan toukokuun 2018 aikana ja palkituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja

Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Outi Laine, p, 040 579 1975 tai outi.laine@aikakausmedia.fi tai opinnoissa@aikakausmedia.fi

www.luokkalehtikilpailu.fi

www.koululehtikone.fi

« Takaisin listaan


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet yli 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille