Haku

Apu Juniori etsii Junnu-luokkia mukaan lehdentekoon ‒ ”Lapset ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita”

Apu Juniori hakee parhaillaan Junnu-luokkia osallistumaan lehdentekoon. Kesäkuussa toimitus valitsee kumppanikseen viisi 1.‒5. luokkaa, jotka pääsevät lukuvuoden 2022–2023 aikana ideoimaan juttuja, kommentoimaan lehden sisältöä ja kirjoittamaan omia juttuja lehden sivuille.

”Lapset ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita. Aikuisilta voidaan kysyä neuvoa, mutta he eivät kerro Apu Juniorin lukijoille, millaisia lapset ovat”, Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin sanoo.

”Oma lapseni kirjoitti kerran elokuva-arvioon, että äiti nauroi melkein koko ajan, mutten ymmärrä, miksi. Tämä on aika kuvaavaa.”

Apu Juniori on A-lehtien julkaisema lasten tiede- ja ajankohtaislehti, joka ilmestyy joka toinen viikko.  Lapset otettiin mukaan jo Apu Juniorin konseptin suunnitteluun. Ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 2019.

Syksyllä on luvassa lehtiuudistus, ja toimitus halusi lapset entistä vahvemmin mukaan vaikuttamaan sisältöön.

”Aikuisille käytössä olevat kanavat, kuten nettilomakkeet ja lukijaraadit, eivät kuitenkaan toimi lapsilla”, Miinin toteaa.

Käytännössä lehden tekeminen luokkien kanssa tapahtuu siten, että lapset tekevät juttuja koulupäivän aikana. Miinin ohjaa työtä etänä ja opettaja luokassa. Miinin pyrkii myös vierailemaan jokaisessa Junnu-luokassa syksyn aikana.

Tavoitteena on, että tuottaja ja luokat ideoivat yhdessä, millaisia juttuja lapset voisivat tehdä. Kirja-arvioiden ja mielipidekirjoitusten lisäksi myös isommat jutut ovat mahdollisia.

”Apu Juniori on aina lasten puolella. Kannustamme lapsia kertomaan mielipiteensä ja luottamaan itseensä.”


Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin auttaa Junnu-luokkia juttujen tekemisessä.

Hae luokkasi kanssa mukaan 8. kesäkuuta mennessä!

Lähetä hakemus osoitteeseen apujuniori@a-lehdet.fi.

Kertokaa hakemuksessa, miksi juuri teidän luokkanne pitäisi valita ja millaisia ideoita teillä on Apu Juniorin tekemiseen. Junnu-luokka ja sen opettaja saavat Apu Juniorin tilauksen koko lukuvuoden ajaksi.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: