Haku

Hiljenny tunniksi lukemaan – Tänään vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää ja Read Houria

Suomesta lähtöisin oleva Read Hour järjestetään nyt neljättä kertaa, ja Suomen lisäksi sitä vietetään tänä syksynä Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Kampanjan tarkoitus on innostaa lukemaan ja luoda lukumyönteisempää kulttuuria. Read Hour käynnistyy lukutaitopäivänä 8. syyskuuta kello 19, ja ideana on hiljentyä tunnin ajaksi lukemaan.

Lasten ja nuorten säätiön luoman kampanjan tavoitteena on kannustaa erityisesti lapsia ja nuoria tutustumaan tarinoiden ja tekstien maailmaan.  

Tällä kertaa Read Hour kannustaa tarttumaan teoksiin, joista välittyy rauhan ja ystävyyden sanoma, sillä Lasten ja nuorten säätiön kesällä julkaiseman selvityksen mukaan sota on noussut nuorten suurimmaksi huolenaiheeksi. Lukemisen avulla on mahdollista käsitellä myös vaikeita aiheita ja rakentaa ihmisten välistä ymmärrystä.

Read Hour Live -lähetys kutsuu yläkoulut mukaan nostattamaan lukuintoa 

Nuorten tekemä ja yläkouluille suunnattu suora Read Hour Live -lähetys kannustaa yläkoululaisia kirjojen pariin. Nyt toista kertaa Youtuben kautta lähetettävässä suorassa lähetyksessä jaetaan muun muassa lukuvinkkejä Krista Kososen kanssa, seikkaillaan kirjastossa, etsitään muumeja teatterin kulisseista sekä keskustellaan omien biisien tekemisestä.

Viime vuonna lähetystä seurasi yli 35 000 nuorta opettajineen, ja tänä vuonna tavoitteena on tavoittaa yhä useampi yläkoululainen. Read Houria vietetään myös ympäri Suomen kirjastoissa, joissa järjestetään erilaisia lukutempauksia ja yhteisiä lukuhetkiä.

Aikakausmedia on yksi Read Hourin yhteistyökumppaneista.

Lue lisää Read Hourista!

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: