Haku

Medioiden päällekkäiskäyttö vähäistä lukumedioissa – radion ja telkkarin parissa puuhataan myös muuta

Aikakausmedian keväällä teettämässä Aikakauslehtihetki-tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten mediankäyttötapoja. 

Tutkimuksessa kävi ilmi, että medioiden päällekkäiskäyttö on vähäisintä painetuissa aikakauslehdissä, painetuissa sanomalehdissä ja blogeissa. Näitä medioita käytettäessä vain harva käyttää samalla jotain toista mediaa. Aikakauslehtien lukijoista peräti 82 prosenttia kertoo, ettei käytä lukiessaan mitään muuta mediaa.

Ehkä hieman yllättäen lukumedioiden jälkeen neljännelle sijalle – ennen nettilehtiä – nousevat YouTube ja muut videopalvelut, mikä liittynee siihen, että sisältöjä kulutetaan usein puhelimella. YouTuben maksuttomassa sovelluksessa ei ole mahdollista katsella videota taustalla samalla kun käyttää jotain toista sovellusta. YouTuben käyttäjistä 76 prosenttia kertoo keskittyvänsä videota katsellessaan vain siihen.

Suurinta medioiden päällekkäiskäyttö on radiota kuunnellessa (61 % käyttää jotakin toista mediaa samalla), televisiota katsellessa (51 %) ja somea käyttäessä (45 %). 

 

Aikakauslehtihetki 2021 -tutkimuksen toteutti toukokuussa 2021 Taloustutkimus Oy. Vastaajina oli yhteensä 1166 suomalaista aikakauslehden lukijaa. 

Aikakauslehtihetki 2021 -tutkimusraportti

Kuva: Aikakausmedia / Jarkko Mikkonen
page shape 1 page shape 3
×

Haku: