Haku

Ajankuva 2022

Vuodesta toiseen suomalaiset lukevat, rakastavat ja säilövät aikkareitaan – ja antavat tarvittaessa reipasta palautetta. Aikakausmedian vahvuus on lukukokemus, jota pitää nyt jalostaa yhteisölliseksi ja uuteen muotoon. Uusimman Ajankuvassa Yhteishyvän Sanna Suokko (kannessa), A-lehtien Anna Ruohonen ja Taloustaidon Antti Oksanen kertovat, millä vahvuuksilla aikakausmediat menestyvät myös tulevaisuudessa.

Lue Digilehti

 

Ajankuva 2021

Vuoden 2021 Ajankuva sisältää Editkilpailun voittajien esittelyjen lisäksi 17 ammattilaisen ajatuksia tunteiden ja tarinoiden kertomisesta kuten vaikeiden kysymysten esittämisestä, tunteita herättävästä typografiasta, vetävistä nettiotsikoista tai heittäyymisestä tarinaan.

Kansijutussa haastateltavana on Tampereen yliopiston dosentti Maria Mäkelä, joka on narratologiaan eli kertomusmuodon tutkimiseen erikoistunut kirjallisuustieteilijä. Mäkelä nostaa esiin paljon käytetyt, ajassamme toistuvat ja tunteisiin vetoavat mallitarinat, joiden seurauksena voi olla, että käsitystemme ihmisistä ja maailmankuvamme kaventuu.

Lue Digilehti

Ajankuva 2020

Vuoden 2020 Ajankuva nostaa keskiöön aikakausmedioiden visuaalisuuden voiman ja kertoo alan ammattilaisten parhaat opit esimerkiksi typografiasta, videon suunnittelusta, konseptoinnista ja journalistisen kuvan kiteyttämisestä. Kansijutussa muodintutkija, professori Annamari Vänskä avaa visuaalisen maailman salaisuuksia niin muodin kuin aikakausmedioiden kautta. Mukana on tietysti myös Editkilpailun voittajat!

Lue Digilehti

Ajankuva 2019

Vuoden 2019 Ajankuvassa on 21 huippuosaajan vinkkejä muun muassa haastattelutekniikkaan, monikanavaiseen sisällöntuotantoon ja koskettavaan kerrontaan, sekä juttu intuitiotutkija Asta Raamista, joka avaa näkökulmia mielen superälyyn. Lisäksi esittelemme Editkilpailun upeat voittajat ja Editgaalan säkenöivimmät tyypit!

Lue Digilehti

Ajankuva 2018

Millainen on median tulevaisuus? Tätä pohtii futuristi Perttu Pitkänen.

Lue Digilehti

Ajankuva 2017

Vuoden 2017 Ajankuvassa pohditaan, mistä syntyy ainutlaatuinen lukijasuhde. Kansijutussa Tiina Bensky kertoo uudistuneen Lumenen eväistä maailmanvalloitukseen.

Lue Digilehti

×

Haku: