Haku

Kuinka moni lukija käyttää silmälaseja, omistaa kissan tai kuuntelee podcasteja? Kaikki tämä selviää mediakortit.fi-palvelusta

Aikakausmedian ylläpitämä Mediakortit.fi-palvelu sisältää noin 170 aikakausmedian tiedot, kuten lehden kuvauksen, julkaisuaikataulut ja mainosten hinnat. Sivustoa käyttävät media-, mainos- ja viestintätoimistot, aikakausmediakustantajat sekä suuri yleisö. Palvelu on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, sillä se on täysin avoin ja maksuton ja kokoaa yhteen useiden eri kustantajien lehtien tiedot.

Jos et ole vielä tutustunut palveluun, nyt on oikein hyvä hetki tehdä niin, sillä sivustolle on juuri päivitetty tuoreet Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT 2022) tulokset yli 70 aikakauslehdelle.

Muutakin kuin lukijamääriä – KMT tarjoaa yksityiskohtaista tietoa lehtien lukijoista

Kansallinen Mediatutkimus auttaa sekä lehtien tekijöitä että mainostajia ymmärtämään kohderymäänsä paremmin, ja tutkimus sisältää paljon muutakin tietoa kuin lehtien lukijamäärät. Tuloksista selviää esimerkiksi, kuinka moni suomalainen

 • on kiinnostunut kirjallisuudesta
 • kuuntelee podcasteja päivittäin
 • käyttää silmälaseja
 • lukee tiedeblogeja
 • käyttää AdBlockeria
 • omistaa mökin
 • harkitsee vaihtavansa nettiliittymää 
 • on isovanhempi
 • käyttää ylimääräistä rahaa matkailuun
 • luottaa vaikuttajien tuotesuosituksiin
 • omistaa kissan tai koiran
 • ja paljon muuta.

Uutena osiona KMT:hen on tuotu väittämiä, joiden perusteella voi arvioida lukijoiden kuluttamiseen liittyviä asenteita. Vastauksista selviää muun muassa kuinka moni suosii sertifioituja tuotteita tai painottaa valinnoissaan ekologisuutta, kotimaisuutta, hintaa tai laatua.

Jokaisen lehden mediakortissa on tietoa sekä lehden lukijoista että väestöstä yleisesti, jotta lukijan olisi helppo nähdä, miten lehden lukijakunta erottuu muusta väestöstä. 

KMT-tiedot löytyvät kunkin lehden mediakortista KMT-tiedot -osiosta. Lehden tärkeimmät tunnusluvut voi ladata infograafeina Lataa lehdet graafit (PDF) -painikkeesta. Lehden voi poimia omaan vertailukoriin ylälaidasta löytyvällä Valitse vertailuun -painikkeesta.

Viisi vinkkiä käyttöön

 1. Etsi tarpeisiisi sopivia lehtiä. Voit etsiä lehtiä vapaalla sanahaulla, klikkaamalla mediakorteista löytyviä tageja eli asiasanoja tai selaamalla lehtiä aakkosittain tai aiheittain.

 2. Vertaile ja ota tiedot talteen. Löysitkö kiinnostavan median, mutta et ole varma, onko se tarpeisiisi paras? Klikkaile lehtilistasta tai lehden omasta mediakortista lehtiä vertailukoriisi, valitse vertailtavat tiedot ja vie tiedot itsellesi Exceliin. Esimerkiksi kaikki mainoshinnat ja KMT-tiedot ovat valittavissa vertailuun.

 3. In English, yes? Joskus on tarvetta saada tiedot myös englanniksi, eikä Google Translator välttämättä riitä. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä kaikki tiedot löytyvät myös laadukkaina käännöksinä palvelun englanninkieliseltä puolelta.

 4. Hyödynnä teemanumerot. Lehden ilmestymisaikataulusta kannattaa kurkata aineisto- ja julkaisupäivien lisäksi myös lehden teemat ja tutkimusnumerot.

 5. KMT- ja FIAM-tagit auttavat tutkimustiedon äärelle. Jos tarvitset tietoja Kansallisesta Mediatutkimuksesta tai FIAM:in virallisessa online-yleisöjen mittauksesta, kirjoita hakusanaksi ”KMT” tai ”FIAM”, niin löydät kaikki lehdet, joilta kyseiset luvut löytyvät. Lehdet, jotka ovat mukana näissä mittauksissa, on myös merkitty KMT- ja FIAM-tageilla. FIAM-luvut päivittyvät mukana oleville lehdille joka kuukausi ja KMT-luvut kerran vuodessa.


Tutustu KMT-tietoihin Mediakortit.fi -palvelussa

Mediakortit.fi englanniksi

Kuva: Jarkko Mikkonen / Aikakausmedia

Mediakorttipalvelu

Aikakausmedian ylläpitämä Mediakortit.fi-palvelu sisältää noin 170 aikakausmedian tiedot, kuten lehden kuvauksen, julkaisuaikataulut ja mainosten hinnat. Sivustoa käyttävät media-, mainos- ja viestintätoimistot, aikakausmediakustantajat sekä suuri yleisö.

page shape 1 page shape 3
×

Haku: