Haku

Touko Hujasen ”Asunnottomuus Helsingissä” on vuoden 2021 kuvareportaasi aikakausmediassa

Vuoden 2021 Editkilpailussa palkittiin aikakausmedioissa julkaistuja kuvia kolmessa sarjassa: Vuoden henkilökuva, Vuoden lifestyle-kuva/kuvasarja ja Vuoden kuvareportaasi.

Kilpailun kuvatuomaristo valitsi vuoden 2021 parhaaksi kuvareportaasiksi Ylioppilaslehden 4/2021 juttuun liittyvän, valokuvaaja Touko Hujasen kuvareportaasin ”Asunnottomuus Helsingissä”. Kuvasarja seuraa kahdeksan kuukauden ajan asunnottomien arkea Helsingissä korona-aikana. Tuomaristo totesi perusteluissaan:

”Poikkeuksellisen pitkällä aikavälillä koottu vaikuttava ja karu kuvareportaasi asunnottomuudesta pysäyttää. Laaja kuvasarja kertoo aidosti mistä on kysymys; se kuvaa raakaa tosielämää, josta haaveet ovat poispyyhittyjä. Kuvattavat säilyttävät arvokkuutensa, mutta lukija näkee, ettei kaikki ole niin kuin pitäisi.”

Vuoden kuvareportaasi -sarjassa menestyivät myös Timo Pyykön Imagessa 9/2021 julkaistu kuvareportaasi ”Savuna ilmaan” rakennemuutoksen kourissa riutuvasta Kemistä sekä Antti Haatajan Suomen Luonto -lehdessä 8/2021 julkaistu susien elämää koskeva kuvasarja ”Aitoa elämää”.

Vuoden kuvareportaasi aikakausmediassa 2021: "Asunnottomuus Helsingissä", valokuvaaja Touko Hujanen

 

Kaikkien sarjojen voittajat Editkilpailun sivuilla

Kuvat: Touko Hujanen, Ylioppilaslehti

Aikakausmedian Editkilpailussa palkitaan vuosittain aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa sekä markkinoinnillisissa sarjoissa. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

page shape 1 page shape 3
×

Haku: