Haku

Editgaalassa palkittiin aikakausmedia-alan vuoden 2022 parhaita tekijöitä ja toteutuksia 12 toimituksellisessa ja kolmessa markkinoinnillisessa sarjassa.

Yksi kilpailun uusista sarjoista oli Vuoden video tai audio aikakausmediassa, jossa voiton nappasi Eeva-lehden kirjaklubi. Eevan kirjaklubi on virtuaalitapahtuma, jossa Eevan tekijät haastattelevat ajankohtaista kirjailijaa. Yleisö voi osallistua siihen verkon välityksellä. Jokaisesta tapahtumasta julkaistaan video, podcast ja printtijuttu, ja vuonna 2022 konsepti jalkautui myös Helsingin kirjamessuille. Tuomaristo kiitteli monikanavaista toteutusta, joka ottaa yleisön aidosti mukaan ja näyttää suuntaa kirjallisuuspodcastien genressä.

­– Kantava voima on kiinnostavien vieraiden lisäksi haastattelijoiden aito innostus sekä taito antaa haastateltaville tilaa puhua ilman kiireen tuntua. Tämä koukuttaa kaikenikäiset kulttuurin ystävät, tuomaristo totesi perusteluissaan.

Eeva sai Editkilpailussa tuplavoiton, sillä se palkittiin myös vuoden 2022 parhaana yleisömediana.

Katso kaikki Editkilpailun voittajat perusteluineen kilpailusivustolla

TAUKO Magazine monipuolistaa representaatiota

Vuoden uudistaja aikakausmediassa -sarjassa palkitaan tekijöitä, jotka ovat uudistaneet alaa ja kehittäneet kaupallisesti menestyviä medioita. Sarjan voitti ompelulehti TAUKO Magazinen toimitus, jonka luoma englanninkielinen lehti on tuomariston mukaan kunnianhimoinen, kaunis ja toimiva.

Reippaasti arvonsa esiin tuova bookazine-tyylinen lehti liputtaa eettisyyden ja vastuullisuuden puolesta ja osoittaa, että monimuotoinen representaatio on paitsi arvovalinta myös hyvää liiketoimintaa.

– Suoraan kansainvälisille markkinoille lanseerattu lehti huokuu laatua. Harmoninen ja tyylikäs printti kytkeytyy saumattomasti digiulottuvuuteen ja verkkokauppaan, tuomaristo toteaa perusteluissaan.

JHL menestyi markkinoinnillisissa sarjoissa

Julkisen ja hyvinvointialojen liitto JHL:n Kyllä joku hoitaa -mainoskampanja sai voiton sekä Vuoden aikakauslehtimainos- että Vuoden aikakausmediakampanja -sarjassa. Tuomaristoon vaikutuksen teki se, että tunteisiin vetoava toteutus pysäyttää ja kertoo oleellisen jo ensivilkaisulla. Vaikka vain käsineet näkyvät, keskiössä on ihminen.

– Mainokset nostavat julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaisten omanarvontuntoa ja tekevät näkyväksi tätä tärkeää työtä. Kirkas oivallus ja pysäyttävä dramatisointi kantaa useissa kanavissa. Lisäksi kampanja sai aikaan konkreettisia tuloksia: se onnistui puhuttelemaan kriittisesti ammattiyhdistyksiin suhtautuvia nuoria ja siivitti JHL:n jäsenmäärän kasvuun.

Vuosittain jaettavien Edit-palkintojen tavoitteena on nostaa näkyvästi esiin aikakausmedioiden tekijöiden monipuolinen ammattitaito ja kannustaa kehittämään entistä laadukkaampaa aikakausmediajournalismia ja -mainontaa sekä liiketoiminnallisia ratkaisuja.

Katso kaikkien Editkilpailun 2022 sarjojen voittajat, perustelut ja toteutukset tästä.

Editkilpailun voittajat 2022

Vuoden yleisömedia
Eeva, A-lehdet

Vuoden asiakasmedia
Yhteishyvä, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK

Vuoden ammatti- ja järjestömedia
Tehy-lehti, Tehy ry

Erikois-Edit
Apu Juniorin ukrainankielinen numero 

Vuoden aikakausmediatoimittaja
Petri Pöntinen, Suomen Kuvalehti

Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa
Akseli Valmunen, freelancer, Suomen Kuvalehti

Vuoden uudistaja aikakausmediassa
TAUKO Magazinen toimitus

Vuoden juttu aikakausmediassa
Repojen konsertti, Suomen Luonto 10/2022 

Vuoden video tai audio aikakausmediassa
Eevan kirjaklubi, Eeva

Vuoden ulkoasu aikakausmediassa
Viinilehti, Viinilehti Oy

Vuoden irtonumero
Apu 10/2022, A-lehdet Oy

Vuoden aikakauslehtikansi, yleisöäänestys
Image 11–12/2022, A-lehdet Oy

Vuoden aikakausmediamainostaja
DNA

Vuoden aikakauslehtimainos
Kyllä joku hoitaa, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Vuoden aikakausmediakampanja
Kyllä joku hoitaa, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Lataa voittajien kuvat täältä

Lisätiedot: 
Outi Itävuo
Aikakausmedian markkinointipäällikkö
outi.itavuo@aikakausmedia.fi
040 540 1820

Kuvapyynnöt: 
Anniina Nissinen
anniina.nissinen@aikakausmedia.fi
050 304 2855

×

Haku: