Haku

Facebook muutti käytäntöään tykkääjämäärän ilmoittamisessa – näin se näkyy someseurannassa

Aikakausmedia tilastoi suomalaisten aikakausmedioiden someseuraajamääriä Facebookissa, Instagramissa, X:ssä (entisessä Twitterissä), Youtubessa, Pinterestissä ja Tiktokissa. Elokuussa 2023 seurannassa oli mukana 211 mediaa, joilla oli käytössään yhteensä 582 kanavaa. 

Hiljattain Meta muutti käytäntöjään Facebookin tykkääjämäärien ilmoittamisessa. Tämä vaikuttaa myös Aikakausmedian someraportteihin, sillä kaikki raporttien tiedot kerätään julkisista luvuista.

Uuden käytännön mukaan Facebookissa näytetään sivutykkääjien tarkka määrä vain, jos heitä on alle tuhat. Jos tykkääjiä on 1 000–10 000, määrä pyöristetään sadan tarkkuudella. Jos tykkääjiä on yli 10 000, määrä pyöristetään tuhannen tarkkuudella. Kannattaa huomata, että Facebook-sivustojen ylläpitäjät näkevät tarkat seuraajamäärät, mutta ulkopuoliset eivät.

Koska Facebook-sivujen tykkääjämäärien pyöristetään muutoksen jälkeen alaspäin, someseurannan tilastoissa on viime kuukausina saattanut tapahtua notkahduksia niillä lehdillä, joilla on yli tuhat seuraajaa. Instagramiin uusi käytäntö ei ainakaan tällä hetkellä vaikuta, vaan siellä seuraajamäärät näytetään tarkkoina lukuina.

Aikakausmedia on tilastoinut suomalaisten aikakausmedioiden someseuraajamääriä vuodesta 2016 alkaen. 

Lue myös: Nämä olivat somen suurimmat aikkarit elokuussa – kolmella lehdellä yli 200 000 seuraajaa

Tutustu someseurantaraportteihin täällä 

Teksti: Anniina Nissinen | Kuva: Shutterstock
page shape 1 page shape 3
×

Haku: