Haku

Saammeko esitellä: Tässä ovat Editkilpailun 2022 tuomaristot!

Editkilpailun toimituksellisten ja markkinoinnillisten sarjojen tuomaristoihin on tänä vuonna kutsuttu 32 huippuammattilaista. Joka vuosi vaihtuvien tuomaristojen lisäksi palkintoja jakavat kolmessa sarjassa Aikakausmedia ry, Lehtipiste Oy ja suurimpien aikakausmediakustantajien mediamyynnin johtajista koostuva työryhmä.

Tutustu Editkilpailun tuomareihin tästä! Lista kaikista tuomareista löytyy jutun lopusta.

Vuoden yleisömedia, Vuoden ammatti- ja järjestömedia sekä Vuoden asiakasmedia

Vuoden aikakausmedioita palkitaan kolmessa eri sarjassa: Vuoden yleisömedia, Vuoden ammatti- ja järjestömedia sekä Vuoden asiakasmedia. Palkittavat mediat ovat ammattitaidolla toteutettuja laadukkaita kokonaisuuksia ja palvelevat yleisöään juuri niille sopivissa kanavissa. 

Sarjojen tuomaristoon kuuluu Kubo Oy:n sisältöstrategi Hanna Kangasniemi, Työterveyslaitoksen media- ja vaikuttamisviestinnän asiantuntija Päivi Lehtomurto, vapaa toimittaja Reetta Räty ja professori Janne Seppänen.

Sisältöstrategi Hanna Kangasniemellä on yli 20 vuoden kokemus aikakauslehdistä ja digitaalisista medioista. Markkinointiviestintätoimisto Kubossa työskentelevä Kangasniemi on toiminut muun muassa Trendi-lehden toimituspäällikkönä ja Vauva-lehden päätoimittajana. Päivi Lehtomurto työskentelee Työterveyslaitoksessa media- ja vaikuttamisviestinnän parissa, ja hänellä on pitkä kokemus media-alalta. Viimeisimpänä hän työskenteli tyttöjenmedia Demin päätoimittajana, jossa olennainen osa hänen työnkuvaansa oli miettiä median tulevaisuutta ja etsiä ratkaisuja nuorten tavoittamiseen eri kanavissa.

Reetta Räty on pitkän linjan toimittaja, jolla on monipuolinen kokemus kirjoittavana toimittajana, editorina ja toimituksen esihenkilönä. Hän on kirjoittanut esimerkiksi Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen ja  Imageen sekä työskennellyt television ja podcastien parissa. Rädyn, Tuomas Kasevan ja Olli Seurin toimittama FEATURE! Kirjoittamisen mestarikurssi -kirja julkaistiin syksyllä. Räty on palkittu Editkilpailussa Vuoden 2018 aikakauslehtitoimittajana ja hän toimi journalistiikan työelämäprofessorina Tampereen yliopistossa lukuvuoden 2020–2021. 

Professori Janne Seppänen on erikoistunut visuaalisen ajattelun, valokuvan ja mediayhteiskunnan tutkimiseen. Hän on suomalaisen visuaalisen kulttuurin tutkimuksen keskeisiä hahmoja, joka on kirjoittanut useita alan oppikirjoja ja johtanut monitieteisiä tutkimushankkeita. Seppänen on Tampereen yliopiston journalistiikan professori ja työskentelee myös visuaalisen viestinnän valmentajana Polemis Oy:ssä.

Vuoden aikakausmedia -sarjojen tuomaristo: Hanna Kangasniemi, Päivi Lehtomurto, Reetta Räty ja Janne Seppänen. Kuvat: Aleksi Poutanen, Työterveyslaitos, Samuli Karala ja Vesa-Matti Väärä.

Vuoden aikakausmediatoimittaja

Sarjassa palkitaan toimittaja, joka kirjoittaa vetävästi, nostaa esiin lukijoille tärkeitä aiheita ja löytää tuttuihin aiheisiin kiinnostavia näkökulmia. Hän jäsentää sisällön perustellusti ja tekee journalistiset ratkaisunsa lukijaa palvellen. 

Sarjan tuomaristoon kuuluu käsikirjoittaja Anna Brotkin, toimittaja ja kirjailija Jantso Jokelin, vuoden 2021 aikakausmediatoimittajaksi valittu Kaarina Vainio sekä toimittaja ja kirjailija Heikki Valkama.

Anna Brotkin tunnetaan supersuositusta Aikuiset-televisiosarjasta, jonka käsikirjoittamisesta hän on saanut Venla-palkinnon. Komediaan erikoistunut Brotkin on käsikirjoittanut lisäksi Rakkaita lapsia, Moderneja miehiä ja Rehtoria sekä toiminut vapaana toimittajana. Toimittaja ja kirjailija Jantso Jokelin kirjoittaa muun muassa X-lehteen ja Imageen, ja hänet tunnetaan omaperäisistä matkareportaaseistaan. Jokelin on palkittu vuoden toimittajana Editkilpailussa vuonna 2019. Hän on myös käsikirjoittanut televisiosarjoja Putous ja Yle Leaks.

Ulkopolitiikka-lehden toimittaja ja toimitussihteeri Kaarina Vainio palkittiin vuoden toimittajana Editkilpailussa viime vuonna. Kansainväliseen politiikkaan erikoistunut toimittaja seuraa erityisesti teknologiaan, turvallisuuteen ja kehityskysymyksiin liittyviä aiheita. Aiemmin hän työskennellyt uutistoimisto STT:ssä. Toimittaja ja kirjailija Heikki Valkamalla on pitkä kokemus aikakausmedioista. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Mondon, Imagen ja Ylioppilaslehden päätoimittajana sekä Apu-lehden toimituspäällikkönä. Hän juontaa Ylen Uutispodcastia yhdessä Reetta Röngän kanssa. 

Vuoden aikakausmediatoimittaja -sarjan tuomaristo: Anna Brotkin, Jantso Jokelin, Kaarina Vainio ja Heikki Valkama. Kuvat: Siiri Halko, Eino Ansio, Eeva Anundi ja Jarkko Mikkonen.

Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa

Sarjassa arvioidaan kuvaajan kykyä pysäyttää aikakausmedian lukija jutun äärelle ja tuoda kerrottuun tarinaan vielä jotain lisää valokuvan keinoin. Sarja on mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa.

Sarjan tuomareina toimivat valokuvaaja ja ohjaaja Tuukka Koski, valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi, dokumentaariseen kuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Sakari Piippo ja valokuvataiteen yliopistonlehtori Hanna Weselius

Tuukka Koski on helsinkiläinen valokuvaaja ja ohjaaja sekä yksi tuotantoyhtiö Koski Syvärin perustajista. Monia palkintoja alan kilpailuissa voittanut Koski Syväri on keskittynyt erityisesti mainoskuviin ja -filmeihin. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi on yksi Suomen arvostetuimmista valokuvaajista. Hänen kuvansa ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla, ja hänet tunnetaan erityisesti vähemmistöjä ja ihmisoikeuksia käsittelevistä henkilökuvista ja kuvareportaaseista. 

Sakari Piippo on erikoistunut lehtikuvaukseen ja dokumentaariseen valokuvaukseen. Vuonna 2012 hänet palkittiin vuoden nuorena lehtikuvaajana ja vuonna 2019 hän julkaisi ensimmäisen kirjansa Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä. Hanna Weselius on valokuvataiteilija, taiteen tohtori ja kirjailija. Hän toimii valokuvataiteen yliopistonlehtorina Aalto-yliopistossa. Weselius on aiemmin työskennellyt kuvajournalistina ja kuvataiteilijana sekä julkaissut tieteellisiä ja populaareja tekstejä valokuvasta.

Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa -sarjan tuomaristo: Tuukka Koski, Meeri Koutaniemi, Sakari Piippo ja Hanna Weselius. Kuvat: Jennifer Janowski, Tuukka Koski, Sakari Piippo ja Armas Weselius.

Vuoden uudistaja aikakausmediassa

Vuoden uudistaja on henkilö tai tiimi, joka on kilpailuvuonna tuonut jotain uutta ja raikasta edustamaansa aikakausmediaan. Uudistaja on auttanut mediaa saavuttamaan kaupallista menestystä, vienyt onnistuneesti läpi brändi- tai muun uudistuksen tai kehittänyt journalistisia tai liiketoiminnallisia prosesseja. Uudistaja luo positiivista innostusta alalle ja on esimerkkinä uusille tekijöille.

Sarjan tuomaristossa toimivat Media-alan tutkimussäätiön johtaja Noora Alanne, tietokirjailija ja vapaa toimittaja Hanna Jensen, media-alan sarjayrittäjä Ilkka O. Lavas ja IAB Finlandin toiminnanjohtaja Pasi Raassina.

Noora Alanne on Media-alan tutkimussäätiön johtaja ja Medialiiton uuden kasvun johtaja. Hän on tutkinut väitöskirjassaan media-alan digitalisaatiota ja sosiaalisen median vaikutuksia media-alan yritysten liiketoimintaan. Aiemmin hän työskennellyt muun muassa Bonnier Publicationsilla ja Aller Medialla. Hanna Jensen on tietokirjailija ja vapaa toimittaja. Hän on tehnyt pitkän uran toimittajana ja aikakauslehtien konseptoijana, työskennellyt aiemmin muun muassa Trendin ja Annan päätoimittajana sekä osana tiimiä, joka perusti digitaalisen, suositun Soppa365-ruokapalvelun.

Ilkka O. Lavas on it- ja media-alan sarjayrittäjä ja City Digital konsernin hallituksen puheenjohtaja. City Digitaliin kuuluu muun muassa ravintolamedia City, pöytävarauspalvelu TableOnline ja keskustelualustana tunnettu Suomi24-sivusto. Lavas on palkittu yrittäjä, joka on kirjoittanut neljä kirjaa yrittäjyydestä. Pasi Raassina on digitaalisen markkinoinin yhteisö IAB Finlandin toiminnanjohtaja, joka on aiemmin työskennellyt media-alan päättävissä digitehtävissä 16 vuoden ajan. Hän kouluttaa markkinoinnin ja myynnin ammattilaisia ja vetää digiaiheisiin keskittyvää Konversio-optimistit podcastia yhdessä Mira Vaurulan kanssa. 

Vuoden uudistaja aikakausmediassa -sarjan tuomaristo: Noora Alanne, Hanna Jensen, Ilkka O. Lavas ja Pasi Raassina. Kuvat: Maria Miklas, Pia Inberg, Suvi Sievilä ja IAB Finland.

Vuoden aikakausmediajuttu

Vuoden juttu on kokonaisuutena taidonnäyte ammattilaisten yhteistyöstä ja edustaa aikakausmediajournalismia parhaimmillaan. Teksti, kuvat, printin taitto ja mahdolliset digitaaliset elementit muodostavat jutusta enemmän kuin osiensa summan.

Tuomaristoon kuuluu journalismin koulutusohjelmajohtaja Anne Leppäjärvi, graafikko Juha Rissanen, vapaa toimittaja Virpi Salmi ja politiikan toimittaja Robert Sundman.

Journalisti Anne Leppäjärvi työskentelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin tutkintojohtajana. Hän on voittanut arvostetussa Suuri journalistipalkinto -kilpailussa Vuoden journalistinen teko 2015 -palkinnon journalismin koulutuksen uudistamisesta ja alan kehittämisen edistämisestä Suomessa. Visuaalista osaamista tuomaristoon tuo graafikko Juha Rissanen, joka työskentelee Ylellä. Rissanen oli mukana toteuttamassa Ylen jäätiköiden sulamisesta kertovaa Mitä jää -juttua, jonka visuaalinen toteutus palkittiin arvostetussa Best of News Design Digital -kilpailussa vuonna 2022. Hänellä on kokemusta myös markkinointialalta, ja aiemmin hän on työskennellyt AD:nä Luova Työmaa -mainostoimistossa.

Vapaa toimittaja Virpi Salmi tunnetaan terävästä kynästään, tasa-arvoa käsittelevistä jutuistaan sekä Me Naisten Epäolennaiset-palstasta. Salmi kirjoittaa Me Naisten lisäksi muun muassa Suomen Kuvalehteen, Eevan ja Gloriaan. Aiemmin hän on työskennellyt toimitussihteerinä Imagessa, Cosmopolitanissa ja Nytissä. Helsingin Sanomien politiikan toimittajana tammikuussa aloittava Robert Sundman on työskennellyt Ylellä politiikkaa seuraavana toimittajana sekä aiemmin urallaan Ylen nuoriso-ohjelmien toimittajana. Sundman on päätoimittanut Ylioppilaslehteä ja Improbaturia, kirjoittanut kolumneja Suomen Kuvalehteen ja työskennellyt toimittajana Otavamedia Omassa.


Vuoden aikakausmediajuttu -sarjan tuomaristo: Anne Leppäjärvi, Juha Rissanen, Virpi Salmi ja Robert Sundman. Kuvat: Anniina Nissinen, Antti Haanpää / Yle, Hanna-Kaisa Hämäläinen ja Kalle Koponen. 

Vuoden ulkoasu aikakausmediassa, Vuoden aikakauslehtikansi (esituomaristo)

Vuoden ulkoasu -sarjassa palkitaan aikakausmedian ilmettä kokonaisvaltaisesti kaikissa niissä kanavissa, joissa lehti ilmestyy. Onnistunut ulkoasu on tunnistettava, erottuu muista ja sopii juuri kyseiselle medialle. Taitto, typografia, väri- ja kuvamaailma ja muut visuaaliset valinnat tekevät aikakausmediasta miellyttävän käyttää.

Vuoden aikakauslehtikannen valitsee suuri yleisö esituomariston valitsemista kansista. Kriteerinä valinnassa on kannen visuaalisuus, kohderyhmää puhutteleva otsikointi ja kokonaisuuden houkuttelevuus. 

Tuomaristossa on AD ja kuvittaja Niina Behm, AD, kuvittaja ja graafinen suunnittelija Antti Kyrö, kuvittaja Tuomas Kärkkäinen ja graafinen suunnittelija Emilie Uggla.

Niina Behm on AD, graafinen suunnittelija, kuvittaja sekä Studio Behmin yrittäjä. Hän on tehnyt graafista suunnittelua, taittoa ja kuvasuunnittelua muun muassa Kauneus ja Terveys-lehdelle, Etiketille ja Trendille sekä kuvituksia mm. Sport- ja Opettaja-lehtiin. Ennen yrittäjyyttä hän on työskennellyt AD:na HS Meidän perheessä, Vauva-lehdessä ja Glorian Antiikissa sekä graafisena suunnittelijana mm. Gloriassa ja Kodin Kuvalehdessä. Antti Kyrö on AD ja freelance-graafikko. Hän on työskennellyt aiemmin AD:nä Improbatur-lehdessä ja tehnyt kuvituksia esimerkiksi Ylioppilaslehteen ja Talouselämään.

Freelance-kuvittaja Tuomas Kärkkäinen tekee kuvituksia esimerkiksi Maailman Kuvalehteen, Suomen Kuvalehteen, Viinilehteen ja Opettajaan. Aiemmin hän on työskennellyt Kansan Uutisten toimittajana ja Helsingin kaupungin graafisena suunnittelijana. Emilie Uggla on Teollisuusliiton Tekijä-lehden graafinen suunnittelija. Ennen nykyistä työtään hän oli AD Demokraatti-lehdessä, jonka ulkoasu-uudistuksesta hän vastasi lehden muuttuessa sanomalehdestä aikakauslehdeksi. Uggla on työskennellyt myös Kauppalehden ja Kauppalehti Option graafisena suunnittelijana. 

Vuoden ulkoasu aikakausmediassa -sarjan tuomaristo: Niina Behm, Antti Kyrö, Tuomas Kärkkäinen ja Emilie Uggla. Kuvat: Niina Behm, Laura Karlin, Anna Autio ja Emilie Uggla.

Vuoden irtonumero

Sarjassa palkitaan irtonumero, joka on ollut kaupallinen menestys. Voittajan valinnassa kiinnitetään huomiota myös kyseisen numeron kannen visuaalisuuteen, kohderyhmää puhuttelevaan otsikointiin ja kokonaisuuden houkuttelevuuteen.

Vuoden irtonumeron valitsee Lehtipiste Oy.

Vuoden video tai audio aikakausmediassa

Sarjassa palkitaan video- tai audiototeutus, joka osaltaan nostaa aikakausmedian profiilia, täydentää oivallisesti yksittäistä juttua tai tuo jotain uutta lehden sisältöihin. Palkittava toteutus tuo lisäarvoa olemassa olevalle yleisölle tai tavoittaa kokonaan uutta. Sarja on mukana kilpailussa ensimmästä kertaa.

Tuomaristoon kuuluu Radiomedian tutkimus- ja kehityspäällikkö Riina Aho, toimittaja Laura Friman, ohjaaja ja valokuvaaja Nana Simelius ja Novitan sisältöpäällikkö Essi Rundgren.

Riina Aho on äänen ammattilainen, joka on työskennellyt radion parissa jo 20 vuotta. Nyt hän toimii tutkimus- ja kehityspäällikkönä Radiomediassa, joka edustaa Suomen kaupallista radiotoimialaa. Vapaa toimittaja Laura Friman on media-alan moniosaaja, joka tunnetaan muun muassa kolumnistina, somevaikuttajana, käsikirjoittajana ja Radio Helsingin juontajana. Friman on kirjoittanut useisiin aikakauslehtiin, kuten Trendiin, Imageen, Gloriaan ja Yhteishyvään, ja hän on julkaissut useita kirjoja.

Ohjaaja ja valokuvaaja Nana Simelius on palkitun simelius simelius -tuotantoyhtiön toinen yrittäjä, joka tunnetaan erityisesti mainosfilmien ja musiikkivideoiden ohjaajana sekä muoti- ja mainoskuvistaan. Hänen töitään on palkittu lukuisia kertoja Suomessa ja ulkomailla, kuten Sabre Awards Emeassa, Vuoden huipuissa, Grand Onessa ja Emma-gaalassa. Hän on vieraillut valokuvaajana myös Huippumalli haussa -ohjelmassa. Essi Rundgren somen ja vaikuttavien sisältöjen osaaja, joka työskentelee Novitan sisältöpäällikkönä. Aiemmin hän on ollut muun muassa Demin sometuottajana, A-lehtien somestrategina ja toimittajana. 

Vuoden video- tai audio aikakausmediassa -sarjan tuomaristo: Riina Aho, Laura Friman, Nana Simelius ja Essi Rundgren. Kuvat: Timo Pyykönen, Sanna Lehto, Tuula Ulla ja Jirina Alanko.

Erikois-Edit

Erikois-Editillä palkitaan henkilö, yhteisö tai teko, joka on edistänyt sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkitsemisen peruste voi olla myös tärkeiden aiheiden nostaminen julkiseen keskusteluun tai journalismin, median tai lukutaidon kehittäminen. Palkinto jaetaan nyt ensimmäistä kertaa.

Erikois-Edit-sarjan voittajan valitsee Aikakausmedia ry.

Vuoden aikakausmediakampanja & Vuoden aikakauslehtimainos

Vuoden aikakausmediakampanja -sarjassa palkitaan kampanja, joka on todistetusti onnistunut ja joka puhuttelee mainostajan kohderyhmää sille sopivalla tavalla ja sopivissa kanavissa. Kampanja voi hyödyntää yhtä tai useampaa aikakausmedian kanavaa, kuten printtiä, digiä, natiivimainontaa, videota, audiota, somea, tapahtumayhteistyötä tai vaikuttajamarkkinointia. 

Vuoden aikakauslehtimainos -sarjassa palkitaan mainos tai mainossarja, jonka luova ratkaisu toimii visuaalisesti ja sisällöllisesti painetussa aikakauslehdessä. Toteutus pysäyttää lukijan ja kiteyttää mainostajan viestin muistettavalla tavalla.

Tuomaristoon kuuluu GroupM:n Head of Print and Outdoor Sanna Ikonen, N2 Creativen toimitusjohtaja Minna Järvenpää, Staartin luova toimitusjohtaja Juuso Kemi ja Red & Bluen luova johtaja Petteri Laamo.

Pitkän linjan mediasuunnittelun ammattilainen Sanna Ikonen työskentelee mediatoimisto GroupM:ssä printti- ja ulkomainotatiimin vetäjänä. Aiemmin hän on työskennellyt mediasuunnittelijana Dagmarilla. Minna Järvenpää on mainostoimisto N2 Creativen toimitusjohtaja, jolla on 15 vuoden kokemus tuloksellisesta ja palkitusta asiakkuuksien johtamisesta markkinointi- ja mediatoimistoissa.

Juuso Kemi on markkinointitoimisto Staartin luova toimitusjohtaja. Hän on mies valtavan suosion saavuttaneen ja palkitun Porisuhdeneuvoja-kampanjan takana. Petteri Laamo on yksi design- ja digitoimisto Red & Bluen perustajista, ja hän toimii toimiston luovana johtajana. Hänellä on pitkä kokemus markkinoinnista ja visuaalisesta suunnittelusta eri toimistoissa.

Vuoden aikakausmediakampanja & Vuoden aikakauslehtimainos -sarjojen tuomaristo: Sanna Ikonen, Minna Järvenpää, Juuso Kemi ja Petteri Laamo. Kuvat: Essi Niemistö, Joni Luomanen, Anssi Koskinen ja Johannes Romppainen.

Vuoden aikakausmediamainostaja

Sarjassa palkitaan mainostaja, joka hyödyntää aikakausmedioita monipuolisesti, vakuuttavasti ja merkittävällä panostuksella osana omaa markkinointikokonaisuuttaan. Voittajan valitsee Aikakausmedian koordinoima työryhmä, jossa on mukana Suomen suurimpien aikakausmediakustantajien mediamyynnin johtajat.

Mediamyyntiryhmään kuuluu Alma Talentin myyntijohtaja Anne Eklund, Fokus Media Finlandin kaupallinen johtaja Jaana Lindvall-Harki, A-lehtien yritysasiakkuuksien tiiminvetäjä Sami Onkamo, Otavamedian B2B-johtaja Tomi Takanen ja Sanoma Media Finlandin Lifestyle Business Manager Päivi VaittinenEditkilpailun tuomaristot 2022

Vuoden yleisömedia, Vuoden ammatti- ja järjestömedia sekä Vuoden asiakasmedia:

 • sisältöstrategi Hanna Kangasniemi, Kubo Oy
 • media- ja vaikuttamisviestinnän asiantuntija Päivi Lehtomurto, Työterveyslaitos
 • vapaa toimittaja ja kouluttaja Reetta Räty
 • professori Janne Seppänen, Polemis Oy

Vuoden aikakausmediatoimittaja:

 • käsikirjoittaja Anna Brotkin
 • toimittaja, kirjailija Jantso Jokelin
 • toimittaja Kaarina Vainio, Ulkopolitiikka
 • toimittaja, kirjailija Heikki Valkama, Yle

Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa:

 • valokuvaaja Meeri Koutaniemi
 • valokuvaaja Tuukka Koski, Koski Syväri
 • valokuvaaja Sakari Piippo
 • valokuvataiteen yliopistonlehtori Hanna Weselius, Aalto-yliopisto

Vuoden uudistaja aikakausmediassa:

 • johtaja Noora Alanne, Media-alan tutkimussäätiö
 • tietokirjailija, vapaa toimittaja Hanna Jensen
 • sarjayrittäjä, hallituksen puheenjohtaja Ilkka O. Lavas, City Digital
 • toiminnanjohtaja Pasi Raassina, IAB Finland

Vuoden aikakausmediajuttu:

 • journalismin tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
 • graafikko Juha Rissanen, Yle
 • toimittaja Virpi Salmi
 • politiikan toimittaja Robert Sundman, Helsingin Sanomat

Vuoden ulkoasu aikakausmediassa, Vuoden aikakauslehtikansi (esituomaristo):

 • AD, kuvittaja Niina Behm, Studio Behm
 • AD, graafinen suunnittelija, kuvittaja Antti Kyrö
 • kuvittaja Tuomas Kärkkäinen
 • graafinen suunnittelija Emilie Uggla, Tekijä-lehti, Teollisuusliitto

Vuoden irtonumero:

 • Vuoden irtonumeron valitsee Lehtipiste Oy.

Vuoden video tai audio aikakausmediassa:

 • tutkimus- ja kehityspäällikkö Riina Aho, Radiomedia
 • toimittaja Laura Friman
 • ohjaaja, valokuvaaja Nana Simelius, simelius simelius
 • sisältöpäällikkö Essi Rundgren, Novita

Erikois-Edit:

 • Erikois-Edit-sarjan voittajan valitsee Aikakausmedia ry.

Vuoden aikakausmediakampanja & Vuoden aikakauslehtimainos:

 • Head of Print and Outdoor Sanna Ikonen, GroupM
 • toimitusjohtaja Minna Järvenpää, N2 Creative
 • luova toimitusjohtaja Juuso Kemi, Staart
 • luova johtaja Petteri Laamo, Red & Blue

Vuoden aikakausmediamainostaja:

 • myyntijohtaja Anne Eklund, Alma Talent
 • kaupallinen johtaja Jaana Lindvall-Harki, Fokus Media Finland
 • yritysasiakkuuksien tiiminvetäjä Sami Onkamo, A-lehdet
 • B2B-johtaja Tomi Takanen, Otavamedia
 • Lifestyle Business Manager Päivi Vaittinen, Sanoma Media Finland
Teksti: Anniina Nissinen ja Outi Itävuo

Editkilpailu

Aikakausmedian vuosittaisessa Editkilpailussa palkitaan aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa ja markkinoinnillisissa sarjoissa. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin alan monipuolisia onnistumisia ja kannustaa kehittämään entistä laadukkaampaa aikakausmediajournalismia ja -mainontaa sekä liiketoiminnallisia ratkaisuja. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

Ilmoittaudu mukaan täällä

Kilpailun aikataulu:

Joulukuu 2022–tammikuu 2023
 | Ilmoittautuminen kilpailuun. Ilmoittautumisaika päättyy 31.1. klo 16.00.
Helmi–maaliskuu 2023 | Tuomaristot valitsevat voittajat.
Maaliskuu 2023 | Yleisöäänestys Vuoden aikakauslehtikannesta.
Huhtikuu 2023 | Shortlistat julkistetaan.
Toukokuu 2023 | Edit-palkinnot jaetaan ja voittajat julkistetaan Editgaalassa 25.5.2023.

page shape 1 page shape 3
×

Haku: