Haku

Autoilua, parisuhteita ja tekoälyä – tässä ovat kevään kiinnostavimmat podcastit

Viime vuonna aikakausmedioista lähes puolet kertoi tarjoavansa kuunneltavaa sisältöä podcastien tai kuunneltavien artikkelien muodossa. Muistakin kyselyyn vastanneista suuri osa suunnitteli vastaavaa. Usko audion tulevaisuuteen alalla on vahvaa.

Syytä onkin. Podcasteja kuuntelee Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT 2023) mukaan jo yli puolet yli 15-vuotiaista suomalaisista. Lähes 30 prosenttia kuluttaa podcast-sisältöjä vähintään kuukausittain.

Yhä useampi meistä haluaa siis viihteen suoraan kuulokkeisiinsa. Tämä on huomattu mediataloissa, ja uusia podcasteja ja niiden jatkokausia on tarjolla ilahduttavan monipuolisesti.

Listasimme joukon tämän kevään kiinnostavimpia aikakausmedioiden podcasteja:

1. Tässä iässä / Anna

Podcast tarjoaa vertaiskokemuksia ja näkökulmia naisten elämään iän karttuessa. Jaksoissa vierailevat eri ikäiset julkisuudesta tutut naiset, jotka kertovat omia kokemuksiaan muun muassa ulkonäköpaineista, työelämästä, vaihdevuosista ja vanhemmuudesta. Podcastissa kuullaan esimerkiksi näyttelijä Laura Malmivaaran, toimittaja Katja Ståhlin ja poliitikko Sirpa Pietikäisen tarinat.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifyssa

2. 360-podi / Apu360

360-podcast lupaa syvällistä hassuttelua ja vaihtelua nykypäivän poteroituneeseen keskustelukulttuuriin. Studiossa puhutaan ajankohtaisista aiheista juontaja Sami Kuuselan ja kolmen vaihtuvan vakiovieraan kesken. Tässä podcastissa mikään ei ole turhan vakavaa.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

3. Totta vai tuubaa? / Apu Juniori

Koko perheen podcast kertoo tiedemaailman ihmeistä mukaansatempaavasti – mutta joka jaksossa toinen kahdesta asiantuntijasta puhuu puuta heinää. Kuulija pääsee siis paitsi oppimaan uutta, myös arvuuttelemaan, kenen jutuissa ei ole perää.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

4. Sohvaryhmä / Avotakka

Kotien sisustus herättää meistä jokaisessa toisinaan kysymyksiä. Sohvaryhmä-podcastissa vastataan niihin monipuolisesti asiantuntijoiden avustuksella. Jaksoissa pohditaan muun muassa parhaita keittiön säilytysratkaisuja, tutustutaan Alvar Aallon perintöön ja selvitetään, mikä siinä valkoisessa oikein kiehtoo.  

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

5. Suuri rakkaushuijaus / Eeva

Romanttiseen rakkauteen liittyy loputon määrä pölyttyneitä uskomuksia. Toimittaja Riikka Suominen käy Suuri rakkaushuijaus -podcastissa asia kerrallaan läpi kaikkea sitä, mitä olemme rakkaudesta oppineet. Ruotimisessa häntä auttavat vaihtuvat asiantuntijavieraat.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

6. Laatulehtien parhaat / Gloria, Kodin Kuvalehti, Matka, Hyvä terveys

Laatulehtien parhaat tarjoilee neljän eri aikakauslehden juttuja kuunneltavassa muodossa. Joukossa on sekä inspiroivia, koskettavia henkilötarinoita että kiinnostavia ilmiö- ja vinkkijuttuja.

Kuuntele juttuja Suplasta

7. Rakkaudella me / Kauneus ja Terveys

Kaksi parisuhdeasiantuntijaa vastaa Rakkaudella me -podcastissa kuulijoiden kirjeisiin, joissa pyydetään apua parisuhteen solmukohdissa. Ajankäytön ja suhteen ulkopuolisten ihastumisten lisäksi pohditaan myös kumppanin läheisten hyväksyntää sekä piikittelevää puhetta.

Lue lisää podcastista 
Kuuntele podcastia Spotifysta

8. Kulutusjuhla – kaiken voi hankkia käytettynä / Kotivinkki

Kulutusjuhla-podcast valottaa mahdollisuuksia, joita kuluttajille on tarjolla kierrätyksen ja kirppistelyn maailmassa. Podcastissa tutustutaan kirpputorien eri alalajeihin ja selvitetään, miten löytää parhaat aarteet käytettyinä.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

9. Maailman ääniä / Maailman Kuvalehti

Podcast lupaa tutustuttaa kuulijan elämänmenoon eri puolilla maailmaa. Ensimmäisissä jaksoissa matkustetaan Etelä-Italian Palermoon toimittaja Mira Selanderin opastamana. Tarjolla on elämyksiä niin ruuan kuin paikallisen keskustelukulttuurinkin äärellä.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifysta

10. Moottoripodi / Moottori

Autoiluun, ajamisen tulevaisuudennäkymiin ja kuluttajaa kiinnostaviin arjen kysymyksiin pureutuu Moottoripodi. Kahden autotoimittajan johdolla käydään läpi muun muassa sähköautoilun perusteet ja punnitaan kitka- ja nastarenkaiden ominaisuudet. Samalla kuulija pääsee tirkistämään automedian kulisseihin.

Lue lisää podcastista tästä
Kuuntele podcastia Spotifysta

11. Luonnon ääni / Suomen Luonto 

Yhtä aikaa Suomen Luonto -lehden kanssa ilmestyvä Luonnon ääni -podcast käsittelee ympäristöön ja luontoon liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Aiheina ovat sekä eläinmaailman kuulumiset että tähtitaivas ja digitalisaation ympäristövaikutukset.

Lue lisää podcastista
Kuuntele podcastia Spotifyssa

12. Tekoja-lehden podcast

Pureskeltavaa ajankohtaisiin globaaleihin kysymyksiin tarjoaa Tekoja-podcast. Jaksoissa käsitellään ilmiöitä ilmastopakolaisuudesta radikalisoitumiseen ja kehitysavusta Ukrainan sotaan.

Lue lisää ja kuuntele podcastia Suplassa
Kuuntele podcastia Spotifyssa

13. Älykästä tekoa / Tivi + CGI

Tekoäly rynnistää nyt kaikille elämämme osa-alueille ja saa monen puntit tutisemaan. Älykästä tekoa -podcast vastaa tekoälyä ja työelämää koskeviin kysymyksiin asiantuntijoiden avustuksella. Podi on tehty yhteistyössä IT-firma CGI:n kanssa.

Lue lisää podcastista 
Kuuntele podcastia Spotifysta

14. Unimeditaatiot / Voi hyvin

Audiosta on paitsi virikkeeksi, myös rauhan tuojaksi. Unimeditaatiot -podcastissa meditaatio- ja rentoutusohjaaja Oona Hänninen ohjaa kuulijan levollisempaan tilaan.

Kuuntele podcastia tästä

15. Audiopalvelu Briif

Tuore audiopalvelu Briif kokoaa saman katon alle joukon kiinnostavimpia kotimaisia lehtiä ja näiden kuunneltavia artikkeleita. Aikakauslehdistä mukana ovat muun muassa Talouselämä, Ylioppilaslehti ja Anna. Maksullista sovellusta saa kokeilla maksutta testijakson ajan.

Lue lisää Briifistä Aikakausmedian sivuilta
Kuuntele audioartikkeleita tästä

Lue myös: Kysely: Lähes puolet aikakausmedioista tekee audiosisältöjä – suosio yhä kasvussa

Teksti: Maija Liikkanen | Kuvat: Anniina Nissinen, Jarkko Mikkonen
page shape 1 page shape 3
×

Haku: