Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

Selaa juttuvinkkejä

Tällä sivulla julkaistaan Juttuvinkki-haasteen vinkkejä. Aikakauslehtiviikon Juttuvinkki-haaste kannustaa pohtimaan itselle tärkeitä asioita, sanoittamaan niitä ja kokeilemaan journalistisen vaikuttamisen keinoja. Juttuvinkkejä voi lähettää julkaistavaksi Aikakauslehtiviikolla 5.-11.4.2021.

Vinkeistä kiinnostuneet toimittajat voivat pyytää vinkin antajan yhteystietoja osoitteesta: opinnoissa@aikakausmedia.fi. 

Juttuvinkkejä:

 • Eläimilläkin on tunteet
 • Mulle tuntuu tärkeältä eläimien kohtelu. Ja se että jokainen eläin sais arvoisensa ja parhaan mahdollisen elämän. Mun mielestä muidenkin pitäis tiedostaa se, miten paljon eläimiä kuolee päivittäin tappotarhoilla ja tuolla kaduilla kun ne on hylätty. Mua ärsyttää ylikaiken se, että jossain eläinsuojeluohjelmissa otetaan huostaan eläimiä ilkeiltä ihmisiltä, mut sit ne ihmiset saa siitä vaan varotuksen tai sakkoa ja ne saa ne eläimet takaisin. Tossa on niin iso mahdollisuus että se rääkkäys jatkuu uudelleen mutta kun ihmiset ei välitä tarpeeksi niin ei ole myöskään resursseja ottaa jokaista eläintä kokonaan pois vääriltä ihmisiltä. Mun mielestä jokaisen pussissa on sen verran rahaa, että laittais edes kerran viikossa 5-10€ eläinten hyväks, tahoille jotka niitä eläimiä pelastaa ja se että jos olet miettinyt itsellesi eläintä, niin adoptoi tarhoilta äläkä osta kenneleistä. Iloiseksi mut tekee se, että nään kuinka esim mun naapuritalossa asuva keski-ikäinen nainen käyttää kaikki vapaansa, lomansa ja aikansa siihen että se kiertää ympäri maata hakemassa tappotarhalta koiria ja kouluttaa ne erittäin hyvin ja sit antaa ne rakastaviin koteihin. Näitä pitäisi olla enemmän ehdottomasti. Ja aijon tehdä kaikkeni että pystyn itsekkin jollain tapaa auttamaan. Mä en halua luokitella että aikuiset ei ymmärtäisi vaan että ylipäätään ihmiset ei ymmärrä sitä, että ihan oikeesti eläimilläkin on tunteet ja hekin tarvitsevat sitä apua. Asia on lehtijutun arvoinen sen takia, että toivon voivani tällä kirjoituksella herättää edes muutaman ihmisen auttamaan eläimiä. Juttu voisi todellakin herättää keskustelua ja saada aikaan toimintaa.
 • rohkea eläinrakas
 • Luontobongaus
 • Minä olen kiinnostunut luonnosta. Eläimet ovat tärkeitä. Kotini lähellä näkee erilaisia villieläimiä.
 • Ikkunasta tiiraaja
 • Mitä tapahtuu jos koronalle ei pystytä suojautumaan?
 • -Entä jos koronalle ei saada lääkettä? -voidaanko poistua kotoa? -vai kehitetäänkö koronaan lääke ja jos kehitetään niin milloin?
 • Tyttö08
 • Parannus vinkki
 • Kannattaa tehdä mielenkiintoisempia aiheita, koska jotkut jutut on aika tylsiä. Mutta suurin osa uutisista ovat ihan hyviä.
 • Onni
 • Koululaisille vitsejä
 • Olisi kivaa jos julkaistaan vitsejä koululaisille. Jutut tietokoneista ja kaikista peleistä kiinnostaisivat varmasti monia lukioita. Digitaalisten härpäkkeiden käyttöön neuvovat jutut olisivat erihyviä.
 • Peleistä kiinnostunut

Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131 Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakausmedia ry:n omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille