Haku
Satuhahmot Lyyti Kynänen ja Seppo Sananen tekemässä omaa aikakauslehteä.

Ohjelman käytössä voi hyödyntää Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen harjoituslehtistä, jossa on alle kouluikäisille sopivia mediaharjoituksia.

Lasten lehtikone

Ohjelman käyttö lyhyesti

Lasten lehtikone toimii tietokoneella ja tabletilla, ja palveluun rekisteröidytään aikuisen sähköpostiosoitteella. Luodulla tunnuksella on mahdollisuus hallinnoida useaa lehteä, ja sivut tallentuvat sisältöä luodessa automaattisesti. Lehteä ei tarvitse tehdä kerralla valmiiksi.

Lehteä tehdään aukeama kerrallaan, ja aukeamia voi luoda niin paljon kuin haluaa. Niille on kahdeksan pohjavaihtoehtoa, ja kaikkiin lokeroihin voi valita joko kuvan tai tekstin. Kuvan voi valita joko tiedostoista tai ottaa tekohetkellä, mikäli käyttää tablettia. Lehden takakannessa on vakioelementtinä tekstikenttä, johon voi kirjata tekijätiedot eli lasten nimet.

Tulostus

Valmiin lehden voi tulostaa kahdenlaisena versiona. Jos valitsee "normaalin", lehti tulostuu sivu kerrallaan. Jos valitsee "lehtisen", lehti tulostuu aukeamittain siten, että sivut asettuvat oikeaan järjestykseen. Tulostaessa lehdestä latautuu ensin pdf-tiedosto. Sitä voi jakaa myös sähköisesti lasten vanhemmille. Tarkemmat tulostusohjeet löytyvät ohjelman tulostusvaiheesta.

Teknisissä ongelmissa ota yhteyttä: mediakasvatus(at)aikakausmedia.fi

Katso myös

Koneet käyntiin! -mediakasvatusmateriaalissa on ohjeita Lasten lehtikoneen hyödyntämiseen

 Matleena Laakson blogikirjoitus ja tutoriaalivideo kertovat, miten Lasten lehtikone toimii käytännössä

×

Haku: