Haku

Uusi Palstalla-sarja kertoo aikakausmedia-alan ammattilaisista – luitko jo nämä jutut?

Muun muassa uransa tähtihetkistä, suurimmista opetuksista ja mieleenpainuneimmista juttukeikoista kertovat freelancer-toimittaja Virpi Salmi, Suomen Kuvalehden tuottaja Mikko Numminen ja Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen. Palstalla-juttuun haastateltu ilmiantaa aina seuraavan työssään ansioituneen aikkarialan ammattilaisen.

Sarjan ensimmäisessä osassa hersyvästä ja sarkastisesta huumoristaan tunnettu freelancer-toimittaja Virpi Salmi kertoo, kuinka toi Me Naisten Epäolennaiset-palstan myötä huumorin naistenlehtiin. Hän virnuilee palstalla ajankohtaisille asioille, ilmiöille ja välillä vähän ihmisillekin. Teräväkynäinen kirjoittaja nauttii yhteiskunnallisten aiheiden ruotimisesta ja harrastaa Instagramia, mutta ei ikinä osannut edes haaveilla toimittajan ammatista. Mutta mitä hän on uransa aikana katunut?

Lue lisää: Toimittaja Virpi Salmi toi huumorin naistenlehtiin – ”Se lähti hillittömästä halusta kirjoittaa jotakin hauskaa”

Suomen Kuvalehden tuottaja Mikko Numminen fiilistelee rajatulle yleisölle kirjoitettuja rakkauskirjeitä, digitaalisen aikakauskerronnan mahdollisuuksia ja saksalaisia rieslingejä, mutta katuu tekemättä jääneitä juttuideoita. Kymmenen vuotta Imagen päätoimittajana toiminut Numminen nostalgisoi aikaa modernissa aikakauslehdessä ja on iloinen siitä, että selvisi niistä vuosista hengissä, kuten Imagekin.

Lue lisää: Suomen Kuvalehden tuottaja Mikko Numminen – rajatulle yleisölle kirjoitetut jutut ovat kuin rakkauskirjeitä

Aikakauslehtiuransa Kotiliedestä aloittanut Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen on johtanut jo 13 vuotta aktiivisten maailmankansalaisten uskollista joukkoa. Hän on onnistunut pitämän printtitilaajat mukana, vaikka maailma ympärillä on muuttunut ja lehti sen mukana. Valtonen haluaa tuoda juttuihin enemmän liikkuvaa kuvaa ja maailman tuntua, ja pitää erityisen merkityksellisinä juttuja, joita on tehnyt toisesta kotimaastaan Kolumbiasta.

Lue lisää: Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen: "Maailma ympärillä on muuttunut ja lehti sen mukana"

Seuraavaksi Palstalla-kysymyksiin vastaa näkemyksellinen ja lahjakas freelancer-kuvittaja Tuomas Kärkkäinen

Kuvat: Kerttu Malinen, Anniina Nissinen ja Hanna-Kaisa Hämäläinen
page shape 1 page shape 3
×

Haku: