Haku

Luitko jo nämä? Näin aikakauslehtiin loihditaan maagisia kuvia ja herkullisia visuaalisia maailmoja

Palstalla-sarjassa uransa huippuhetkistä, tärkeimmistä kohtaamisista ja mieleenpainuneimmista kokemuksista kertovat muun muassa Viinilehden AD Satu Salmitie, freelancer-valokuvaaja Kaisu Kaplin sekä sisustustoimittaja ja freelancer-stylisti Jenni Juurinen

Viinilehden Art Director Satu Salmitie on nainen Viinilehden upean ja Editkilpailussa 2022 palkitun visuaalisuuden takana. Hän loihtii tiiminsä kanssa upeita aikkarikansia, nauttii toisten tekemästä ruoasta ja haaveilee paperin grammapaksuuden palauttamisesta. Hän on jokapaikan höylä, joka osaa hätästailata tarvittaessa, mutta kokkaamisen sijaan hän syö mieluummin muiden tekemää ruokaa. Mutta miten kahluusaappaat ja aamuöinen Itä-Helsinki liittyvät ikimuistoiseen työpäivään?

Lue juttu: Superhoukuttelevista kansista tunnetun Viinilehden AD Satu Salmitie: "Luova työ on aivoille mielipuuhaa"

Valokuvaaja Kaisu Kaplin haluaa haastaa aikakauslehtien klassisia hammashymykansia ja nähdä lehtien sivuilla enemmän luovia ja taiteellisia kuvia. Kuvataidetta opiskeleva Kaplin ammentaa työssään voimaa ihmisten kohtaamisesta ja nauttii kuvaustilanteista, joissa jää tilaa sattumalle. Uransa suurimmat onnistumiset hän kokee saaneensa ihmisten kohtaamisesta – kun hän saa yhteyden kuvattavaan, jää kuvauksista aina onnistunut, jopa euforinen olo. Mutta miten palveluvastaavaksi valmistuneesta Kaplinista tulikin valokuvaaja?

Lue juttu: Valokuvaaja Kaisu Kaplinille vaikeinta työssä on surun kohtaaminen: "Kohtalot jäävät mieleeni pitkäksi aikaa"

Freelance-stylisti ja sisustustoimittaja Jenni Juurinen rakentaa työssään minimalistisia, yllättäviä ja humoristisia kuvia, inspiroituu elokuvista ja muodista, mutta harmittelee sitä, että aikakauslehdissä käytetään jatkuvasti vähemmän stylistejä. Mutta mitä stylisti oikeastaan tekeekään? Ja miksi muotoilija Stefan Lindfors hilattiin kuvauksissa valjailla roikkumaan kattoon?

Lue juttu: Stylisti Jenni Juurinen ihailee hyvästä ideasta syntyneitä uniikkeja ja mietittyjä kuvia: "Ilman niitä lehdet ovat toistensa kopioita"

 

Seuraavaksi Palstalla-kysymyksiin vastaa TM Rakennusmaailman tuottaja Ann-Mari Lehtonen.
Palstalla

Palstalla on juttusarja, jossa esitellään aikakausmaailman ammattilaisia toimittajista graafikoihin ja koodareista valokuvaajiin. Juttuun haastateltu saa aina ilmiantaa seuraavan työssään ansioituneen aikkarialan ammattilaisen.

Kaikki aiemmat jutut voi lukea tästä

page shape 1 page shape 3
×

Haku: