Haku
Uudistunutta Mediakorttipalvelua on entistä helpompi käyttää. Kuva: Anniina Nissinen

Aikakausmedian Mediakortit.fi-palvelu on Suomen suurin kaikille avoin mediatietopalvelu. Se kertoo mainostajille ja mediasuunnittelijoille kaiken olennaisen tiedon aikakauslehdistä suomeksi ja englanniksi. Sieltä löytyvät esimerkiksi lehtien ilmestymispäivät ja teemat sekä mainosten hinnat printissä ja digissä. Mediakorteissa on myös runsaasti tietoa lukijakunnan koostumuksesta, kuten lukijoiden iästä, kiinnostuksen kohteista ja kulutustottumuksista.

Nyt Mediakorttipalvelu on uudistettu käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Uudessa palvelussa tieto on selkeämmin esillä, hakuominaisuudet ovat monipuolisemmat ja eri lehtien vertailu on helpompaa. 

Uutuutena palveluun on tuotu valmiit raportit Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tuloksista. Käyttäjä voi esimerkiksi tutkia, mitä lehtiä luetaan pisimpään, millä lehdellä on eniten printti- tai digilukijoita ja millä lehdellä on eniten tietystä aihealueesta kiinnostuneita lukijoita.

Palveluun on myös integroitu kuukausittain päivittyvä tieto lehtien someseuraajamäärästä eri kanavissa sekä FIAM:ista saatava tieto medioiden verkkoyleisöistä. FIAM (The Finnish Internet Audience Measurement) on online-yleisöjen virallinen mittaus Suomessa.

– Kokonaan uusien toiminnallisuuksien lisäksi nostimme myös näkyvämmin esiin jo olemassa olevia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi sivuston englanninkielinen osio ja vertailutyökalu, jonka avulla on helppo löytää itseä kiinnostavat mediat, Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Itävuo kertoo.

Aikakausmedian loppuvuonna 2023 tekemän käyttäjäkyselyn mukaan Mediakorttipalvelua käyttävät ahkerimmin mediatoimistoissa työskentelevät mediasuunnittelijat, joista jopa yli puolet hyödyntää sitä viikoittain. Muita käyttäjäryhmiä ovat mainostajat, viestintätoimistot ja aikakausmedioiden tekijät. Myös lehtien lukijat etsivät palvelusta tietoa esimerkiksi ilmestymisajankohdista. 

Mediakorttipalvelussa on mukana noin 180 suomalaista aikakauslehteä. Mukana on yleisö-, asiakas- sekä ammatti- ja järjestömedioita. 

Tutustu palveluun: Mediakortit.fi

Lue lisää uusista ominaisuuksista tästä

Lisätietoa:
Outi Itävuo
markkinointi- ja tutkimuspäällikkö
outi.itavuo@aikakausmedia.fi
040 540 1820

×

Haku: