Haku
Satuhahmot Lyyti Kynänen ja Seppo Sananen tekemässä omaa aikakauslehteä, Lehtimetsäläistä.

Lasten lehtikone on yksinkertainen verkko-ohjelma oman lehden tekemiseen. Lehden tekemisen tukena voi hyödyntää Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen harjoituslehtistä, jossa on alle kouluikäisille sopivia mediaharjoituksia.

Lasten lehtikone

Ohjelman käyttö lyhyesti

Lasten lehtikone toimii tietokoneella ja tabletilla, ja palveluun rekisteröidytään aikuisen sähköpostiosoitteella. Luodulla tunnuksella on mahdollisuus hallinnoida useaa lehteä, ja sivut tallentuvat sisältöä luodessa automaattisesti. Lehteä ei tarvitse tehdä kerralla valmiiksi.

Lehteä tehdään aukeama kerrallaan, ja aukeamia voi luoda niin paljon kuin haluaa. Niille on kahdeksan pohjavaihtoehtoa, ja kaikkiin lokeroihin voi valita joko kuvan tai tekstin. Kuvan voi valita joko tiedostoista tai ottaa tekohetkellä, mikäli käyttää tablettia. Lehden takakannessa on vakioelementtinä tekstikenttä, johon voi kirjata tekijätiedot eli lasten nimet.

Tulostus

Valmiin lehden voi tulostaa kahdenlaisena versiona. Jos valitsee "normaalin", lehti tulostuu sivu kerrallaan. Jos valitsee "lehtisen", lehti tulostuu aukeamittain siten, että sivut asettuvat oikeaan järjestykseen. Tulostaessa lehdestä latautuu ensin pdf-tiedosto. Sitä voi jakaa myös sähköisesti lasten vanhemmille. Tarkemmat tulostusohjeet löytyvät ohjelman tulostusvaiheesta.

Teknisissä ongelmissa ota yhteyttä: mediakasvatus(at)aikakausmedia.fi

Henkilötietojen käsittely Lasten lehtikoneessa

Lasten lehtikone -palvelun yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisena rekisterinpitäjänä toimii Aikakausmedia ry.

Lasten lehtikoneen käyttöön tarvitaan ainoastaan 
1) käyttäjän sähköpostiosoite sekä 
käyttäjän itse keksimät 
2) käyttäjänimi ja 
3) salasana. 
Lasten lehtikoneessa ei käsitellä muita henkilötietoja, eikä siinä käsiteltäviä henkilötietoja käsitellä Aikakausmedia ry:n muissa palveluissa eikä niitä luovuteta eteenpäin. Tietoja ei siirretä EU:n ulkopuolelle. Lasten lehtikoneella luotuun sisältöön on pääsy vain tekijällä itsellään. Pidätämme oikeuden poistaa pitkään käyttämättä olleet käyttäjätilit, jolloin myös henkilötietojen käsittely näiden osalta päättyy.

Lastenlehtikoneen käyttäjillä on yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset rekisteröidyn oikeudet edellä mainittujen henkilötietojensa osalta. Autamme tarvittaessa osoitteessa info@aikakausmedia.fi.

×

Haku: