Haku

Ajankuva 2022 on ilmestynyt ja luettavissa myös digissä

Vuosittain ilmestyvä Ajankuva on taas täällä. Tutustu Editkilpailun upeisiin voittajiin ja nappaa menestyjien vinkeistä parhaat päältä. 

Lehden sivuilla pääsee uppoutumaan Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pekka Mattilan mietteisiin siitä, mikä on aikakausmedian arvo mainostajalle. Hän muistuttaa, ettei aikkari ole mikään kertakäyttöinen kalankääre, vaan antaa erityisesti printissä mahdollisuuden kertoa pysyvämpiä tarinoita, jotka eivät ole nopeasti vain silmäilty ja heitetty pois. Mattila kannustaa aikakauslehtiä olemaan ylpeitä omasta brändistään ja erityisestä lukijasuhteestaan, joka on parhaimmillaan luottamuksellinen ja intiimi. 

"Ei mainostaja osta sivua tai aukeamaa, vaan hän ostaa lukijasuhteen."
– Pekka Mattila, Ajankuva 2022

Kansijutussa kolme aikakausmedia-alan ammattilaista kertoo näkemyksensä alan tulevaisuudesta. Media-ajat muuttuvat, mutta aikakausmedian vahvuus on ennallaan: hyvä, koskettava ja nautinnollinen hetki kiinnostavan aiheen parissa. 

– Sen hetken voi tuottaa useilla eri tavoilla, eri alustoille, eri kanaviin. Pitkä, keskittynyt ja ajatteleva lukukokemus voi olla yhtä hyvin vaikkapa pitkä ja keskittynyt kuuntelukokemus, sanoo A-lehtien liiketoimintajohtaja Anna Ruohonen.

Taloustaito-lehden päätoimittaja Antti Oksanen näkee, että aikakauslehtien kannattava laajentuminen digiin on vielä kehitysvaiheessa.

– Aikakausmedia on ollut printti ensin -tuote, mutta digiyleisön kasvattaminen pitää nyt hoitaa. Lukijan on saatava valita, kumpaa haluaa, ja jokaisen lehden on ratkaistava asia omista lähtökohdistaan, Oksanen toteaa.

Yhteishyvän Sanna Suokko muistuttaa perusasioiden tärkeydestä.

– Video ja audio ovat tätä päivää, ja tulevaisuutta voi olla jopa virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen. Median kehittäminen on aina palvelun kehittämistä, ja sen ytimessä on kuluttaja, journalismin luotettavuus, vahva visuaalisuus ja helppo käytettävyys.

Ajankuva digilehtenä

Pyydä itsellesi maksuton painettu lehti

Kuva: Aikakausmedia
page shape 1 page shape 3
×

Haku: