Haku

Metsälehti hurmaa Youtubessa – videoita katsottiin yli 1,2 miljoonaa kertaa vuonna 2021

Metsälehden videoilla jaetaan vinkkejä metsänhoitoon, testataan uusimpia innovaatioita, työkoneita ja laitteita sekä jututetaan metsäalan asiantuntijoita ja yrityksiä. Metsälehden videot ovat kiinnostaneet laajasti, sillä vuonna 2021 niitä katsottiin pelkästään Youtubessa yli 1,2 miljoonaa kertaa.

Videouudistuksen ideoija on Metsälehden toimittaja Sami Karppinen, joka palkittiin vuoden uudistajana Editkilpailussa 2021. Säännöllisen ja suunnitelmallisen videotuotannon avulla lehti on palvellut nykyistä lukijakuntaa entistä paremmin ja tehnyt lehden ja sen tekijät tutuik­si kymmenille tuhansille potentiaalisille asiakkaille.

Sami Karppinen
Sami Karppinen palkittiin Editkilpailussa vuoden uudistajana. Kuva: Seppo Samuli

– Olemme huomanneet, että liikkuva kuva sopii erinomaisesti täydentä­mään juuri Metsälehden kaltaisen ammatti­median tarjontaa lukijoille. Voimme viedä lukijamme yhä syvemmälle metsään. Metsässä on niin paljon näytettävää, Karppinen sanoo.

Videot tuottavat kustannustehokkaasti tärkeää tietoa siitä, millaiset sisällöt lukijoita ja seuraa­jia kiinnostavat. Videoista saatujen palautteiden ja kommenttien perusteella lehdessä on ideoitu lukuisia uusia juttuja. Tämä osaltaan on kannustanut myös työkavereita videotuotantoon.

Erityisen suosittuja ovat olleet videot, jotka tarjoavat metsänomistajille käytännöllisiä vinkkejä tai joissa testataan uusia työkoneita tai laitteita. Oheista videota, jossa testataan akkumoottorisahojen leikkuutehoa, on katsottu Youtubessa yli 140 000 kertaa.

Työn tulokset ovat konkreettisesti nähtävissä

Karppinen lähti toteuttamaan muutosta ennakkoluulottomasti ja ilman tiukkoja tavoitteita. Toimituksen johdon antama vapaus toi tekemiseen rentoutta ja hauskuutta, joka palautteen perusteella myös näkyy videoissa. Uudistuksessa printti­toimittaja ja ehtymätön idealinko Mikko Riikilä oli korvaamaton apu ja hänestä kehkeytyi Metsälehden videoihin sujuvasanainen ja pidetty ruutukasvo. Verkkotuottaja Jenny Rantasella oli merkittävä rooli siinä, että sisältö tarjoiltiin seuraajille oikealla tavalla ja oikeaan aikaan.

Uudistajan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu myös vahva usko omaan näkemykseen. Matkimalla maailma ei muutu. Kun työnantaja sekä kollegat mahdollistavat, osallistuvat ja kannustavat, voi syntyä jotain uutta ja hyödyllistä!

– Uudistuksessa oli erityisen motivoivaa se, että työn tulokset ovat konkreettisesti nähtä­vissä. Seuraavaksi toivon, että saan olla mukana muuttamassa diginäkyvyyttämme myös rahaksi. Se vaatii uudenlaisia työ­kaluja ja mittareita.

Metsälehti

Metsälehden tuottamat videot täydentävät ja havinnollistavat lehtijuttuja. Kuva: Aikakausmedia

Karppinen uskoo, että yrittäjähenkinen asenne työhön tekee hänestä hyvän uudistajan. Kymmenen vuoden rupea­ma yrittäjänä ennen nykyistä pestiä opetti aktiiviseen ideointiin ja omien projektien myymiseen.

– Palkkatyössäkin näen lehtem­me ennen kaikkea yrityksenä, jonka on kehitettävä uutta pysyäkseen kilpailu­kykyisenä. Myös se, että olen tullut leh­tialalle muualta, auttanee näkemään asioi­ta uudessa valossa.

Juttu on julkaistu vuoden 2022 Ajankuvassa. Lue digitaalista Ajankuvaa täällä tai pyydä itsellesi painettu kappale täältä.

Kuvat: Unsplash ja Seppo Samuli

Metsälehti on Suomen johtava metsäalan aikakauslehti ja verkkopalvelu. Se on toiminut suomalaisen metsän puolestapuhujana jo yli 80 vuoden ajan. Riippumaton ja ajankohtainen sisältö evästää ja antaa rahanarvoisia vinkkejä metsänomistajille ja metsäammattilaisille. Metsälehti ilmestyy 23 kertaa vuodessa ja lehdellä on lähes 200 000 lukijaa.


Aikakausmedian Editkilpailussa palkitaan vuosittain aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa sekä markkinoinnillisissa sarjoissa. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005.

page shape 1 page shape 3
×

Haku: