Haku

Uudistunut Editkilpailu houkutti – toimittajasarjaan ennätysmäärä osallistujia!

Editkilpailussa oli tänä vuonna mukana 12 toimituksellista ja kolme markkinoinnillista sarjaa. Nyt kun ilmoittautumisaika on päättynyt, tuomaristot vetäytyvät tekemään vaativaa työtään ja käymään ehdokkaita läpi. Maaliskuussa äänestetään parasta aikakauslehtikantta ja kaikkien sarjojen shortlistat julkistetaan huhtikuussa.

Lue lisää: Tässä ovat Editkilpailun 2022 tuomaristot

Toimituksellisiin sarjoihin tuli yhteensä 339 ehdotusta, ja lähes jokaiseen sarjaan, joka oli tuttu edelliseltä vuodelta, tuli enemmän ehdotuksia kuin edellisellä kerralla! Kilpailusta on siis tulossa tiukka.

Suosituimmat sarjat olivat Vuoden aikakauslehtikansi, johon tuli 64 ehdotusta, sekä Vuoden aikakausmediajuttu, johon ilmoitettiin 59 juttua. Vuoden aikakausmediatoimittajan tittelistä kilpailee 49 toimittajaa, mikä on ennätysmäärä aiempiin vuosiin verrattuna. Toimittajasarja on ollut mukana kisan alusta asti, vuosina 2005–2011 nimellä "kirjoittava toimittaja" ja vuosina 2012–2020 "aikakauslehtitoimittaja".

Uudet sarjat vetivät 

Kokonaan uusia sarjoja kisassa oli kaksi: Vuoden video ja audio sekä Erikois-Edit, jolla palkitaan alaa kehittänyt tai sananvapautta, moniäänisyyttä tai demokratiaa edistänyt henkilö tai muu taho.

– Olen erityisen ilahtunut siitä, että uudet sarjat oli huomattu ja otettu avosylin vastaan. Esimerkiksi Erikois-Editiin tuli monipuolisesti erilaisia ehdotuksia, ja sarjan tarkoitus oli sen laajuudesta huolimatta ymmärretty erittäin hyvin. On ilo nähdä, kuinka hienoja asioita tällä alalla tehdään, sanoo Aikakausmedian markkinointipäällikkö Outi Itävuo.

Lue lisää: Erikois-Edit edistää aikakausmedian arvoja

Kilpailun sarjoista paluumuttajia ovat Vuoden ulkoasu ja Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa.

– Halusimme palauttaa Vuoden ulkoasu -sarjan muutaman vuoden tauon jälkeen, sillä aikakausmedioissa visuaalisuus on aivan oleellinen osa lukukokemusta. Tänä vuonna tuomaristo tarkastelee visuaalisuutta kaikissa niissä kanavissa, jotka media on halunnut ilmoittaa mukaan, Itävuo kertoo.

Myös valokuvaaja on palkittu kisassa aiemmin, mutta väliin on mahtunut myös vuosia, jolloin on palkittu kuvaajan sijaan kuvia tai kuvasarjoja. Tällä kertaa haluttiin painottaa kuvaajan näkemystä kokonaisvaltaisemmin, ja tuomaristo saa nähtäväkseen kultakin kuvaalta kuvia kolmesta eri jutusta. Tähän sarjaan tuli 27 ehdotusta.

Vuoden aikakauslehtikansi -äänestys käydään Editkilpailun sivustolla maaliskuussa. Kaikkien sarjojen shortlistat julkistetaan huhtikuun alussa. Voittajat julkistetaan Editgaalassa 25.5.2023.

Vuosittain jaettavien Edit-palkintojen tavoitteena on nostaa esiin alan monipuolisia onnistumisia ja kannustaa kehittämään entistä laadukkaampaa aikakausmediajournalismia ja -mainontaa sekä liiketoiminnallisia ratkaisuja.

Edit-palkinnot 2023:

1. Vuoden yleisömedia
2. Vuoden ammatti- ja järjestömedia
3. Vuoden asiakasmedia
4. Vuoden aikakausmediatoimittaja
5. Vuoden valokuvaaja aikakausmediassa
6. Vuoden uudistaja aikakausmediassa
7. Vuoden aikakausmediajuttu 
8. Vuoden ulkoasu aikakausmediassa 
9. Vuoden video tai audio aikakausmediassa 
10. Vuoden aikakauslehtikansi, yleisöäänestys
11. Vuoden irtonumero
12. Erikois-Edit
13. Vuoden aikakausmediamainostaja
14. Vuoden aikakauslehtimainos
15. Vuoden aikakausmediakampanja

page shape 1 page shape 3
×

Haku: