Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

Mikä on aikakauslehti?

Aikakauslehti on julkaisu, joka ilmestyy säännöllisesti. Sen kussakin numerossa on useita artikkeleita tai toimituksellista aineistoa. Se ei sisällä pääasiassa liikealan tiedonantoja, hinnastoja, ilmoituksia eikä mainontaa. Aikakauslehti voi olla painotuote tai verkkojulkaisu ja on kaikkien tilattavissa tai laajalti saatavissa.

Ensin tuli naistenlehti

Ensimmäinen suomalainen aikakauslehti ”Om konsten att rätt behaga” ilmestyi jo vuonna 1782. Tämä kasvatuksellinen, hyviä ominaisuuksia tähdentävä ja miellyttämisen taitoja opettava lehti oli suunnattu naisille. Noin sata vuotta myöhemmin aikakauslehdistö alkoi kasvaa voimakkaasti ja syntyi uusia lehtiä, kirjapainoja ja kirjakauppoja. Lukuharrastus lisääntyi ja kuva tuli osaksi lehteä. Aikakaus- ja sanomalehtien roolit selkenivät. Sanomalehdet erikoistuivat uutisten välittämiseen ja yhteiskuntapoliittisiin kysymyksiin ja aikakauslehdet kertoivat laajemmin asioiden taustoja ja käsittelivät tapahtumia ja teemoja kokonaisvaltaisesti.

Suomi on Euroopan kärkimaa

Tällä hetkellä Suomessa ilmestyy lähes 4000 aikakauslehteä, jotka jaetaan yleisö-, ammatti- ja järjestö- sekä asiakaslehtiin. Kaikista lehtiluokista löytyy lehtiä myös lapsille ja nuorille. Olemme lukijakansaa ja Suomi tunnetaankin Euroopan eniten aikakauslehtiä lukevana maana. Aikakauslehdelle on tyypillistä, että sitä ei lueta vain kerran, vaan siihen palataan uudelleen ja sen vuosikertoja säilötään.

Aikakauslehti on interaktiivinen media

Aikakauslehtien paikka ja tehtävä mediakentässä on sekä vakiintunut että elää jatkuvassa muutoksessa. Uusia lehtiä syntyy, vanhat uudistavat ilmettään ja jotkut lopettavat kokonaan. Painetulla aikakauslehdellä on vankka asema, mutta myös teknologian mukanaan tuomat mahdollisuudet on otettu käyttöön. Uudet sähköiset alustat ovat entisestään parantaneet aikakauslehtien interaktiivisuutta.


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131 Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakausmedia ry:n omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille