Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

Tunne tekijät

Sarjassa ääneen pääsevät aikakausmedia-alan osaajat.

Alle on koottu kaikki sarjassa julkaistut videot sekä linkit videoihin liittyviin artikkeleihin.


Osa 25: Pirjoliisa Laurén, Siirtolapuutarha

Videolla Pirjoliisa Laurén kertoo perinteisen mökin ja siirtolapuutarhamökin eroista.

Siirtolapuutarhamökeillä vietetään kesää kestävällä tavalla. Matka taittuu julkisilla tai pyörällä. Perillä pääsee puutarhatöihin ja nauttimaan luonnosta, listaa Siirtolapuutarha-lehden toimittaja Pirjoliisa Laurén kaupunkimökkeilyn etuja. Lehti valittiin vuoden 2020 ammatti- ja järjestömediaksi.

» Lue artikkeli


Osa 24: Ville Vaarne, Kirjastolehti

Kirjastolehden päätoimittaja Ville Vaarne uskoo painetun kirjan suosion säilymiseen. Kirjastoille kirjojen lainaus on edelleen tärkein asia, mutta lainaustoiminnan lisäksi kirjastoissa tehdään valtavasti muitakin yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita.

» Lue artikkeli


Osa 23: Ninni Myllyoja, Arvopaperi

Rahasta puhumista ei tarvitse enää hävetä, sanoo Arvopaperin toimituspäällikkö Ninni Myllyoja. Tasa-arvon vuoksi hän toivoo, että sijoittamisesta kiinnostuisivat enemmän myös naiset.

» Lue artikkeli


Osa 22: Minna Ängeslevä, Opettaja

 

Opettajat ovat rautaisia ammattilaisia ja kekseliäitä ideanikkareita mutta myös hyvin kuormittuneita työssään. Opettaja-lehti tarjoaa päätoimittaja Minna Ängeslevän johdolla heille vertaistukea ja kertoo, mitä OAJ tekee heidän hyväkseen.

» Lue artikkeli


Osa 21: Meri Nykänen, Tunne & Mieli

Suomalaisista joka toinen kokee elämänsä aikana jonkin mielenterveyden häiriön. Silti asiasta puhumista kartetaan. Tunne & Mieli -lehden päätoimittaja Meri Nykänen ei etsi vain onnellisia loppuja vaan haluaa tietää, miten ihmiset oppivat elämään haasteidensa kanssa.

» Lue artikkeli


Osa 20: Kari-Otso Nevaluoma, Kaikkien aikojen joulu

Kaikkien aikojen joulu -lehtiä aletaan suunnitella jo vuotta ennen julkaisua. Lehtien kodikas nostalgia ja juhlava kimallus tarjoavat lukijalle lämpöä epävarmassa maailmassa. Päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoman mukaan kodeista, joissa rakastetaan joulua, välittyy erityinen lämpö.

» Lue artikkeli


Osa 19: Minna Hyytiäinen, Taito

Minna Hyytiäinen päätoimittaa palkittua Taito-lehteä ja nauttii käsitöiden meditatiivisuudesta. Käsitöiden avulla hoidetaan mieltä, lievitetään yksinäisyyttä ja jopa käsitellään kuolemanpelkoa.

» Lue artikkeli


Osa 18: Jukka Ruukki, Tiede

Tiedejournalismia tarvitaan kenties enemmän kuin koskaan ennen, uskoo Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki.

» Lue artikkeli


Osa 17: Sanna Autio, Yhteishyvä

Yhteishyvän ruokaliite on tuttu lehti yli miljoonalle suomalaisille, ja Yhteishyvän digisisällötkin tavoittavat noin puolitoista miljoonaa kuukausittain. Ruokasisällöistä vastaava Sanna Autio kertoo, että Yhteishyvän resepteistä halutaan tehdä helppoja, terveellisiä ja monipuolisia. Toimituksessa pidetään myös mielessä, että monelle kotikokille ruuan hinta on tärkeä asia.

» Lue artikkeli


Osa 16: Eva Agge, Sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja-lehti toimii sairaanhoitajien äänitorvena poikkeuksellisenakin aikana. Päätoimittaja Eva Agge on uransa erikoisimmassa pisteessä: koskaan aikaisemmin ammattikunnan maailmanlaajuinen merkitys ei ole ollut näin suuri.

» Lue artikkeli


Osa 15: Anni Valtonen, Maailman Kuvalehti

Maailman Kuvalehti tuo maailman lähelle suomalaista. Se kertoo tarinoita suurien uutisotsikoiden takaa ja viestii kaikilla jutuillaan, ettei maailma ole valmis – sitä voi vielä muuttaa.

» Lue artikkeli


Osa 14: Minna Siltala, Kotipuutarha

Puutarhalehdissä on pöhinää erityisesti keväällä, mutta lukijoiden kiinnostus ja harrastuneisuus kestävät läpi vuoden. Kotipuutarha-lehti haistaa alan ilmiöt hyvissä ajoin ja tietää, mikä puutarhanhoidossa trendaa tässä ajassa.

» Lue artikkeli


Osa 13: Elisa Miinin, Apu Juniori

Lapset kaipaavat fiksua luettavaa – sellaista, jonka lukemista ei malta keskeyttää, vaikka olisi jo ruoka-aika. Apu Juniorin toimitus vastaa tähän haasteeseen: rima on korkealla ja kohderyhmän palautteita kuunnellaan tarkasti.

» Lue artikkeli


Osa 12: Pertti Saloheimo, Lääkärilehti

Yksi tutkimus sanoo tätä, toinen toista. Hyvinvointi- ja terveystietoa on maailma pullollaan, ja tutkimuslöydösten merkitystä usein liioitellaan mediassa. Millaisia periaatteita Lääkärilehdessä noudatetaan, kun kirjoitetaan tutkimustuloksista?

» Lue artikkeli


Osa 11: Jukka Heinonen, Seura

Seura-lehden toimittaja Jukka Heinonen kirjoitti laajan jutun siitä, miten suomalaisluotsit auttoivat neuvostoajan loikkarin Ruotsiin vuonna 1978. Sankarit olivat toimineet ajan sääntöjen vastaisesti, mutta seuranneet omaatuntoaan. Heidän nimensä paljastettiin nyt ensimmäistä kertaa koskaan.

» Lue artikkeli


Osa 10: Elina Lappalainen, Talouselämä

"Matka kohti tasa-arvoa ei ole valmis sillä, että meillä on naisia lehden kannessa", sanoo Talouselämän toimittaja Elina Lappalainen. Videolla hän kertoo Talouselämän Päättäjänaiset-selvityksestä ja siitä, miksi on tärkeää nostaa naisia esiin talousmediassa.

» Lue artikkeli


Osa 9: Lauri Paloposki, Riffi

Musiikkitekniikan erikoislehti Riffi on suunnattu musiikkialan harrastajille ja ammattilaisille: soittajille, teknikoille, musiikin tekijöille, äänittäjille, miksaajille. Heille, jotka haluavat määrätietoisesti kehittyä omassa tekemisessään. Videolla päätoimittaja Lauri Paloposki kertoo, mitä yhteistä äänen kanssa työskentelemisellä on valokuvauksen kanssa.

» Lue artikkeli


Osa 8: Vaula Norrena, Valores Consult

Vahvat värit ja suuret kuvat. Ne vetoavat mainoksissa lukijoihin. Myös yhteiskunnan tilanne heijastuu mainosmaailman väreihin ja muotoihin. Mutta miten? Semiootikko ja markkinointitutkija Vaula Norrena avaa mainosmaailman muutoksia ja trendejä.

» Lue artikkeli


Osa 7: Eero Kettunen, Kolmiokirja

Digitaalisesta murroksesta huolimatta jotkut asiat eivät muutu – kynän ja paperin yhdistelmä toimii yhä ristikkolehdissä ja se näkyy myös lehtien myynneissä. Kolmiokirjan ristikkolehtien päätoimittaja Eero Kettunen kertoo, miten ristikot syntyvät.

» Lue artikkeli


Osa 6: Tuukka Grönholm, Pelit

Pelimaailma luo yhteisöjä ajasta ja paikasta riippumatta. Pelit-lehden päätoimittaja Tuukka Grönholm kertoo yhteisöllisyyden uusista muodoista ja perustelee, miksi pelaaminen on varteen otettava harrastus kaikille iästä riippumatta.

» Lue artikkeli


Osa 5: Riikka Kaartinen, Suomen Luonto

Suomen Luonto -lehden toimittaja Riikka Kaartinen haluaisi lisää palstatilaa kuudennelle sukupuuttoaallolle, joka on hänen mukaansa yhtä vakava kriisi kuin ilmastonmuutos. Videolla Kaartinen kertoo uhanalaisista ankeriaista. Miksi jopa yli 90 prosenttia ankeriaista sekä Suomessa että koko Euroopassa on hävinnyt, ja miksi ankeriaiden salakauppa houkuttelee salakuljettajia?

» Lue artikkeli


Osa 4: Anni Lintula, A-lehdet

Kerrontatavat muuttuvat kuvakerronnasta ääneen ja selailusta swaippailuun. A-lehtien nuorten medioiden liiketoimintajohtaja Anni Lintula avaa näkymän nuorten mediankulutuksen muutoksiin ja tulevaisuuden näkymiin.

» Lue artikkeli


Osa 3: Jenni Fabritius ja Suvi Takala, Heppu

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten uudistetussa Heppu-lehdessä hyödynnetään lisättyä todellisuutta. Jenni Fabritius ja Suvi Takala kertovat, miten AR taipuu järjestölehden käyttöön.

» Lue artikkeli


Osa 2: Velimatti Honkanen, Tekniikan Maailma

Tekniikan Maailman huolellisesti tehty väistökoe paljasti vakavan vian yleisissä automalleissa. Testi keräsi runsaasti kansainvälistä huomiota ja sai autovalmistajan reagoimaan. Tuottaja Velimatti Honkanen kertoo, kuinka testiajo eteni ja mitä siitä seurasi.

» Lue artikkeli


Osa 1: Minna McGill, Kodin Kuvalehti

Kodin Kuvalehden Tämän haluan sanoa -jutussa saattokodin asukkaat puhuivat heille tärkeistä asioista. Päätoimittaja Minna McGill kertoo, millaisista asioista saattokodin asukkaat halusivat kertoa, ja mitä ajatuksia juttu hänessä herätti.

» Lue artikkeli


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131 Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakausmedia ry:n omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille