Haku

Siirtolapuutarhaharrastus kiinnostaa yhä useammin myös nuoria kaupunkilaisia

Suomen Siirtolapuutarhaliiton julkaiseman Siirtolapuutarha-lehden tekoa ohjaavat ympäristöarvot. Lehti painetaan kierrätyspaperille ja sen teossa käytetään kasvivärejä.

Luonnonläheisyys ja ekologiset ratkaisut ovat tärkeitä myös lehden lukijoille: siirtolapuutarhamökille pääsee julkisilla ja moni käyttää mökillään aurinkosähköä. Palstoilla on myös paljon omatarveviljelyä, ja oman maan perunaa voi riittää jopa jouluun asti.

Erikoiset ajat ovat vaikuttaneet harrastuksen suosioon, ja myös nuoremmat kaupunkilaiset ovat löytäneet yhteisöllisyyttä ja luonnonläheisyyttä tarjoavat siirtolapuutarhat.

"Siirtolapuutarhamökki on ollut monelle koronavuonna henkireikä", sanoo toimittaja Pirjoliisa Laurén.

» Lue jutustamme lisää siirtolapuutarhaharrastuksesta.

Pirjoliisa Laurén.

Pirjoliisa Laurénin kuvasi Antti Raatikainen.


Lehtiuudistuksella lisää lukijoita

Uudistunut Siirtolapuutarha-lehti palkittiin Editkilpailussa Vuoden ammatti- ja järjestömediana. Tuomaristo painotti valinnassaan lehden syvää ymmärrystä omasta yleisöstään ja sen tarpeista. Kiitosta sai myös uuden yleisön huomioiva lehtiuudistus.

"Uudistuksen taustalla oli tarve tavoittaa kaikki siirtolapuutarhurit ja saada lisää tilaajia", kertovat päätoimittaja Pertti Laitila ja lehden sisältöuudistusta ideoinut Pirjoliisa Laurén.

"Valtaosa Suomen Siirtolapuutarhaliiton jäsenistä on yli 50-vuotiaita, mutta siirtolapuutarhoissa on käynnissä selkeä sukupolvenvaihdos."

Uudistuksessa lähdettiin liikkeelle siitä, mitä siirtolapuutarhamaailma on: puutarhanhoitoa, mökkeilyä, hyötyviljelyä, lomailua ja yhteisöllisyyttä. Jokainen numero painottuu yhden teeman ympärille, esimerkiksi pihaan ja puutarhaan tai mökin remontointiin ja sisustukseen.

"Kun jutut ovat kiinnostavia ja tehty hyvin, ne puhuttelevat yhtä lailla myös mökkeilijää niemen nokassa. Houkutteleva kansi on tärkeä, jotta lukija aukaisee lehden. Nyt on tullut jopa kyselyjä, mistä lehteä voi tilata."

Siirtolapuutarha 4/2020.

Siirtolapuutarhan numerossa 4/2020 kerrottiin muun muassa puutarhan syystöistä.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: