Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

04.04.2019

Vuoden aikakauslehtimainos 2018 on henkisestä väkivallasta kertova "Korva"

Aikakausmedian Editkilpailussa palkittiin 4.4.2019 alan toimituksellisia osaajia sekä aikakausmediamainostajia ja mainonnan tekijöitä.

Parhaana aikakauslehtimainoksena palkittiin Helsingin kaupungin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän mainos ”Korva”, joka kiinnittää huomiota sanalliseen väkivaltaan. Mainoksen on suunnitellut mainostoimisto Folk Finland.

Tuomaristo perusteli valintaansa näin: ”Tätä mainosta ei voi ohittaa. Pelkistetty toteutus kiinnittää huomion tehokkaasti ja saa vastaanottajan paneutumaan viestiin. Selittelyyn ei ole sorruttu, vaan lukijalle on jätetty tilaa muodostaa omaan kokemuspohjaansa sopiva tarina.”

”Mainoksen toteutustapa on riittävän kliininen ja abstrakti, että mainosta pystyy katsomaan – ja toisaalta kuva on riittävän realistinen, että asian ottaa tosissaan. Mediavalinta on onnistunut.”

Helsingin kaupungin Korva-mainos

Vuoden aikakauslehtimainos 2018: Korva

 • Mainostaja: Helsingin kaupunki
  Helsingin kaupungin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmä

 • Mainostoimisto: Folk Finland
  copywriter Lasse Paasto
  AD Kimmo Kivilahti
  asiakkuusjohtaja Jussi Sahrman
  graafikko Jani Kivelä

 • Julkaistu: Imagessa

Vuoden aikakauslehtimainos -sarjassa ehdokkaina olivat Aikakausmedian ja Markkinointi&Mainonta -lehden Kuukauden aikkarimainos -kisassa mukana olleet ja Aikakausmedia ADS:n kautta välitetyt mainokset. Arvioitavana oli noin 100 mainosta viime vuodelta. Shortlistalle pääsivät voittajan lisäksi Nissenin "Pandat" ja Valion "Maito". Molemmat olivat sarjatoteutuksia.

Tuomaristoon kuuluivat freelance-graafikko Otto Donner, Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki, Dentsu Aegis Networkin Media Specialist Niina Mökkönen, Markkinointi&Mainonnan uutispäällikkö Jani Niipola, Valores Consultin markkinointitutkija, semiootikko Vaula Norrena sekä Asadin Oy:n valokuvaaja Merja Yeung. Tuomariston puheenjohtajana toimi Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Itävuo.

Unileverin taitavat monikanavaratkaisut palkittiin

Vuoden aikakausmediamainostajana Editkilpailussa palkittiin Unilever Finland, joka kasvatti vuonna 2018 panostuksiaan aikakauslehtiin merkittävästi ja nousi lisäpanostuksen myötä toiseksi suurimmaksi aikakauslehtimainostajaksi.

Tuomaristo kiitti mainostajan kykyä hyödyntää aikakausmedioita johdonmukaisesti ja taitavasti niin printissä kuin digitaalisestikin. Tuomariston mukaan laadukkailla monikanavaratkaisuilla on saavutettu erinomaisia tuloksia monella mittarilla.

Unileverin Love Beauty And Planet -mainos

Vuoden aikakausmediamainostajan valitsee vuosittain Aikakausmedian Mediamyyntiryhmä, jossa on edustettuna kaikkien suurimpien aikakauslehtikustantajien mediamyyntijohto. Puheenjohtajana myös tässä sarjassa oli Aikakausmedian Outi Itävuo.


Lisätietoja:

Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö ja markkinoinnillisten sarjojen puheenjohtaja Outi Itävuo, etunimi.sukunimi@aikakausmedia.fi, p. 040 540 1820

» Editkilpailun 2018 kaikki voittajat

 

« Takaisin listaan


Haku ja sivuston työkalut
Linkit / Ota yhteyttä /

Yhteystiedot

Aikakausmedia
Käyntiosoite: Eteläranta 10,
00131 Helsinki


Postiosoite: PL 185, 00131 Helsinki
Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet yli 200 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo
Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille