Haku

Aikakauslehtiviikko toi kirjastoihin tuhansia lapsia ‒ Yksi kirjasto loisti somessa erityisen kirkkaasti

Aikakauslehtiviikon Kirjastoseikkailuun osallistui 4.‒8. huhtikuuta tuhansia lapsia ympäri Suomen. Kiitos siitä mukana olleille kirjastoille! 

Aikakausmedian tuottaman Kirjastoseikkailun tunnelmia pääsi kurkistamaan sosiaalisessa mediassa, jossa teemaviikkoon osallistuneet kirjastot jakoivat tunnelmia ja kisailivat samalla palkinnosta, Jani-Petterin vierailusta. Kirjastoseikkailu koostui eri-ikäisille suunnatuista tehtävistä, joissa lapset pääsivät harjoittelemaan aineistonhakua ja tutustumaan eri osastoihin.

Moni kirjasto nosti lukemisen iloa ja seikkailutunnelmia kanavissaan ahkerasti esiin kannustaen samalla myös toisiaan. Tänä vuonna aktiivisimpana kirjastona loisti Luumäen Kangasvarren lähikirjasto, jonka kirjastoseikkailijoita sai seurata Instagramissa Luumäen kunnankirjaston tilillä. Kangasvarren lähikirjastossa vierailivat teemaviikolla kaikki Kangasvarren koulun ja kaksivuotisen esikoulun oppilaat.

Luumäen kunnankirjasto loisti somessa sekä teemaviikolla, sitä ennen että sen jälkeen. Postauksista välittyi aito innostus, lukemaan kannustava ilmapiiri ja lämmin yhteisöllisyys. Kangasvarren lähikirjasto on selvästi paikka, jonka ovet ovat kaikille lapsille ja nuorille apposen auki ja jossa pienistä resursseista huolimatta löytyy intoa ja energiaa panostaa kouluyhteistyöhön ja lukutaidon edistämiseen suurella sydämellä.

Palkitsemisperusteista ja Iina Kuustosen luomasta Jani-Petteristä voit lukea lisää täältä.

Aikakauslehtiviikko tarjoaa kirjastoihin ohjelmaa myös 17.‒23.4.2023. Kirjastot voivat ilmoittautua mukaan ensi vuoden teemaviikkoon jo nyt lähettämällä viestin osoitteeseen mediakasvatus@aikakausmedia.fi.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: