Haku

Medialukudiplomin voi suorittaa kirjaston lehtivalikoiman parissa

Aikakausmedian ja Uutismedian liiton yhdessä luoma medialukudiplomi ohjaa peruskoululaisia luotettavien lehtien äärelle. Nyt haluamme ohjata lapset ja nuoret entistä aktiivisemmin lukemaan lehtiä kirjastojen lehtisaleihin.

"Kirjastossa kaikki pääsevät lukemaan lehtiä maksutta. Näin myös tietämys monipuolisesta lehtivalikoimasta kasvaa ja lapset voivat tutustua lehtisalin valikoiman lisäksi kirjaston tarjoamiin e-lehtiin", sanoo Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen.

Medialukudiplomin suorittaminen lisää medialukutaitoa ja lehtituntemusta – ja parhaassa tapauksessa myös lukuintoa. Medialukudiplomi toimii siten, että kun oppilas on lukenut kymmenen juttua ja tehnyt ikäryhmälleen suunnatut tehtävät, oma opettaja myöntää hänelle diplomin. Medialukudiplomiin hyväksytään vain Julkisen sanan neuvoston (JSN) Journalistin ohjeisiin sitoutuneiden lehtien artikkeleita.

Kirjastojen lehtivalikoiman lisäksi ilmaista luettavaa löytyy edelleen myös Aikakausmedian ja Uutismedian liiton sivuilla olevista juttupankeista. Aikakausmedian juttupankkiin on juuri lisätty uusia juttuja.

Eri ikäryhmille suunnatut tehtävät on myös juuri uudistettu, ja pienimpien tehtävät on kirjoitettu helppolukuisempaan muotoon. Tehtävälomakkeet ja muut materiaalit löytyvät sivustolta www.medialukudiplomi.fi

Medialukudiplomi ohjaa vastuullisen journalismin pariin

Lisätietoja:

Piia Matikainen, mediakasvatusasiantuntija, Aikakausmedia

piia.matikainen@aikakausmedia.fi

Hanna Romppainen, mediakasvatusasiantuntija, Uutismedian liitto

hanna.romppainen@uutismediat.fi

 

 

 

 

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: