Haku

Aikakauslehtiviikko uudistuu – Kirjastojen ei tarvitse enää ilmoittautua ennakkoon

Aikakauslehtiviikkoa ja Lukuviikkoa vietetään 22.–28. huhtikuuta. Edellisvuosina Aikakauslehtiviikkoon on osallistunut yli sata kirjastoa ympäri Suomen, ja kutsumme jälleen kirjastot yhteistyöhön. Tänä vuonna teemaviikko uudistuu, eikä kirjastojen tarvitse aiempien vuosien tapaan enää ilmoittautua mukaan ennakkoon. 

Aikakauslehtiviikon päätavoitteena on edelleen lukuinnon kasvattaminen, aikakauslehtiin tutustuttaminen sekä kirjastojen ja koulujen yhteistyön tukeminen. Teemaviikon materiaalit julkaistaan Aikakauslehtiviikon sivustolla maaliskuussa. Aikakausmedia tuottaa edellisten teemaviikkojen tapaan kouluille lähetettävät kutsupohjat ja kirjastossa suoritettavat tehtävät.

Aikakauslehtiviikon sivustolle ei koota enää teemaviikon ajaksi maksuttomia aikakauslehtiä, vaan kannustamme koululaisia oman lähikirjaston lehtivalikoiman pariin.

Myöskään viime vuosina järjestettyä somekilpailua ei tänä vuonna ole. Sen sijaan Aikakauslehtiviikolla julkistetaan Aikakausmedian lukutaitostipendien saajat. Myönnämme kolme 500 euron stipendiä koululuokille, jotka ovat yhdessä lisänneet ryhmän lukuintoa. Kannustammekin kirjastoja tukemaan lähikouluja stipendin hakemisessa. Hakuaikaa on 31.3. asti.

Lukutaitostipendin mainoksen voi ladata täältä.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: