Haku

Medialautanen pureutuu ruokajournalismiin ja -mainontaan

Ruoka on suosittu teema aikakauslehdissä. Pelkästään ruokaan keskittyvien lehtien lisäksi moni media jakaa reseptejä, julkaisee ruokaliitteitä ja tarkastelee ruokaa ja ruuantuotantoa eri näkökulmista. Merkittäväksi teemaksi nautinnon ja hyvinvoinnin rinnalle on noussut ekologisuus, ja ruuan ja pakkausten ympäristövaikutukset ulottuvat myös mainontaan.

Aikakausmedian uusi digitaalinen oppimateriaali Medialautanen keskittyy sekä ruokajournalismiin että -mainontaan, ja sen avulla ruokasisältöjä voi tutkia nautinnon, hyvinvoinnin ja ekologisuuden näkökulmista.

Medialautanen.fi-sivusto on jaettu teemoihin:

  • Maistuva Media
  • Terveellinen media
  • Ekologinen media

Materiaali sisältää perustietoa ruuasta, syömisestä ja ruuantuotannosta, tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtien ruokasisältöihin sekä tarjoaa mediakasvatuksellisia tehtäviä teemoihin liittyen. Sivuston opetusvideot on tehty yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n kanssa, joka on merkittävä toimija ruokakasvatuksen kentällä.

Media- ja ruokakasvatuksen yhdistävältä Medialautaselta voi poimia omat aineistot eskarista yläkouluun, ja materiaali sopii paitsi äidinkielen myös terveystiedon, kotitalouden ja ympäristöopin tunneille.

Materiaalikokonaisuus täydentyy ensi lukuvuonna uudella sisällöllä.

www.medialautanen.fi

Lisätietoja:

Piia Matikainen, mediakasvatusasiantuntija
piia.matikainen@aikakausmedia.fi

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: