Haku

Ilmoita kirjastosi mukaan Aikakauslehtiviikon Juttutuokioon – Lukijana toimii näyttelijä Minka Kuustonen

Aikakauslehtiviikko järjestetään lukuviikolla 17.–23. huhtikuuta, ja viime vuonna aloitettu kirjastoyhteistyö saa jatkoa.

Tänä vuonna Aikakausmedia tuottaa kirjastoille Juttutuokion, jonka yhteydessä lapset pääsevät kuuntelemaan tarinallista journalismia sekä tekemään juttuihin liittyviä tehtäviä. Eri ikäryhmille eskarista yläkouluun on omat materiaalit.

Juttutuokioiden lukijana toimii näyttelijä Minka Kuustonen. Hän myös vierailee kevään aikana pitämässä live-juttutuokion kirjastossa, joka aktiivisimmin osallistuu Aikakauslehtiviikkoon ja jakaa teemaviikon tunnelmia Instagramissa.

Juttutuokion voi toteuttaa kahdella tavalla:

  1. Jos kirjastossa on suuri näyttö, lapset voivat katsoa Aikakausmedian tuottaman videomuotoisen Juttutuokion siitä.
  2. Jos videon näyttäminen ei ole mahdollista, kirjaston henkilöstö tai opettaja voi lukea kyseisen jutun lapsille.

Tämän jälkeen on jutusta keskustelua valmiin kysymyspatteriston avulla ja muutama tehtävä. Kirjasto voi halutessaan toimittaa nämä jo etukäteen opettajille.

Ilmoittautumisaikaa jatkettu 31.3. asti

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu maaliskuun loppuun asti, joten vielä ehtii mukaan!

Edelliseen aikakauslehtiviikkoon osallistui yli 130 kirjastoa, ja teemaviikon aikana tuhannet peruskoululaiset ja esikoululaiset pääsivät mukaan Aikakausmedian kirjastoille tuottamaan Kirjastoseikkailuun.

Aikakauslehtiviikon kirjastoyhteistyön tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtiin ja kirjaston monipuoliseen lehtivalikoimaan sekä tarjota lapsille kokemus kirjastossa käymisestä, vaikka se ei omaan vapaa-aikaan kuuluisi.

Viime vuoden Kirjastoseikkailu opetti lapsille aineistonhakua, ja kirjastoilta tuli teemaviikon jälkeen palautetta, että lapset oppivat itsenäisemmin hakemaan kirjastosta haluamaansa. Kirjastojen lehtiosastot tulivat aikakauslehtiviikon myötä myös aikuisasiakkaille tutummiksi.

Kirjastot voivat ilmoittautua mukaan sähköpostitse 31.3. asti: mediakasvatus@aikakausmedia.fi

Mukaan lähtevät kirjastot saavat ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen valmiin kutsupohjan välitettäväksi alueensa kouluille ja päiväkodeille.

Lisätietoja:
Piia Matikainen, mediakasvatusasiantuntija
piia.matikainen@aikakausmedia.fi

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: