Haku

Minka Kuustonen vierailee toukokuussa Ylivieskan kirjastossa – Aikakauslehtiviikon aktiivisin kirjasto osallisti sekä kirjastossa että somessa

Aikakauslehtiviikkoon osallistui 110 kirjastoa ympäri Suomen, ja lukuisat kirjastot välittivät aktiivisesti teemaviikon tunnelmia Instagramissa. Kaikkein monipuolisimmin teemaviikkoa ja lukuiloa esiin nosti Ylivieskan kaupunginkirjasto.

Palkinnoksi aktiivisuudestaan se saa näyttelijä Minka Kuustosen pitämän Live-Juttutuokion. Vierailulla Kuustonen lukee lapsille ääneen ja jutustelee lasten kanssa aiheista, joista nämä haluavat jutella.

"Osasimme vähän odottaakin voittoa, sillä laitoimme kaikki peliin", tunnustaa kirjastonhoitaja Elli Niinimäki, joka vastaa lasten ja nuorten kirjastopalveluista, kouluyhteistyöstä ja kirjavinkkauksesta.

Kirjastot panostivat sosiaalisen median päivittämiseen teemaviikolla ilahduttavan paljon, mutta Ylivieskan kaupunginkirjasto erottui joukosta osallistavilla postauksilla, jotka keräsivät myös paljon reaktioita seuraajilta. Kirjaston Instagram-kanavalla saatiin nähdä muun muassa lähtölaskenta Aikakauslehtiviikon alkuun, hauskasti ideoitu lukijatyyppikone ja video teemaviikon valmistelusta.

Teemaviikko tarjosi lapsille oivalluksia

Ylivieskan kaupunginkirjasto tekee paljon kouluyhteistyötä, ja kirjaston Instagram-tililtäkin näkyy, että kirjastossa järjestetään paljon monipuolista ohjelmaa.

"Aikakauslehtiviikossa oli mahtavaa, kun ei tarvinnut itse keksiä uutta vaan saimme kaikki materiaalit valmiina. Tämä oli myös helppo toteuttaa", Niinimäki kiittelee.

Hän organisoi Aikakauslehtiviikon kouluvierailut yksin. Viikon aikana Ylivieskan kaupunginkirjastossa Juttutuokioon osallistui 351 oppilasta kaikkiaan viidestä eri koulusta.

"Ensi viikolla tulee vielä kolme ryhmää, sillä kaikki halukkaat eivät ehtineet teemaviikon aikana käydä."

Aikakauslehtiviikolla koululaiset osallistuivat kirjastoissa videomuotoiseen Juttutuokioon, jossa Minka Kuustonen luki tarinallisia lehtijuttuja ääneen. Sen jälkeen lapset tekivät lehtiosastolla omat minitarinat aikakauslehtien inspiroimina.

Niinimäki pani merkille, että aikakauslehtien äärellä lapset saivat myös uusia oivalluksia.

"Laitoimme teemaviikon ajaksi lastenlehdet esille erilleen muista aikakauslehdistä. Yksi kakkosluokkalainen sanoi lastenlehtiä katsellessaan, että ai, ovatko nämäkin aikakauslehtiä."

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: