Haku

Näin syntyy ruokalehti –Kurkista Maku-lehden kulisseihin!

Mitä kaikkea on tehtävä, ennen kuin ruokalehti on valmis? Mistä reseptit oikein tulevat, ja millainen on hyvä ruokalehden kansikuva? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Näin syntyy ruokalehti -video, jossa seurataan Maku-lehden matkaa sisällön suunnittelusta siihen, kun valmis lehti saapuu painosta.

Video on suunnattu kaikille, joille ruokalehden tekeminen ei ole tuttua. Se on osa Aikakausmedian digitaalista Medialautanen-oppimateriaalia, joka keskittyy median ruoka- ja ravitsemussisältöihin.

Medialautanen sopii moneen oppiaineeseen

Medialautanen ohjaa tutkimaan kriittisesti median ruokasisältöjä. Oppimateriaali tutustuttaa ruokajournalismiin ja -mainontaan ja pyrkii edistämään terveen ruokasuhteen kehittymistä, kouluruokamyönteisyyttä sekä ruuan ympäristövaikutusten ymmärtämistä.

Medialautanen.fi-sivuston sisältö on jaettu kolmeen teemaan: maistuvaan mediaan, terveelliseen mediaan ja ekologiseen mediaan. Medialautaselta voi poimia omat aineistot eskarista yläkouluun, mutta materiaalia voi hyödyntää myös pienempien lasten kanssa. Äidinkielen lisäksi oppimateriaali sopii terveystiedon, kotitalouden ja ympäristöopin tunneille.

Sivusto sisältää perustietoa ruuasta, tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtien ruokasisältöihin sekä tarjoaa mediakasvatuksellisia tehtäviä teemoihin liittyen. Näin syntyy ruokalehti -videon lisäksi sivustolta löytyy opetusvideoita, jotka on tehty yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n kanssa. Niissä ruokakasvatuksen asiantuntijat kertovat faktoja ruuasta, syömisestä ja ruuantuotannosta ikätasoisesti. 
 
Tutustu Medialautaseen

Katso Näin syntyy ruokalehti -video

Lue: Näin syntyy herkullinen ruokajuttu

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: