Haku

110 kirjastoa on mukana tekemässä Aikakauslehtiviikkoa

17.–23. huhtikuuta vietetään Aikakauslehtiviikkoa ja Lukuviikkoa. Aikakauslehtiviikko tehdään nyt toista kertaa yhteistyössä kirjastojen kanssa, ja tänä vuonna mukana on 110 kirjastoa ympäri Suomen.

Tänä vuonna Aikakausmedia on tuottanut kirjastoille Juttutuokion, jonka yhteydessä lapset pääsevät kuuntelemaan tarinallista journalismia näyttelijä Minka Kuustosen lukemana. Juttutuokion jälkeen lapset keskustelevat jutusta ja siirtyvät sitten lehtiosastolle tekemään minitarinoita aikakauslehtien kuvien ja otsikoiden inspiroimina.

Jos oma lähikirjastosi ei osallistu teemaviikkoon, tehtävät löytyvät myös aikakauslehtiviikko.fi-sivustolta 17.–23. huhtikuuta. Teemaviikon aikana tehtävät voi tehdä sivuston digilehtivalikoiman parissa.

Aikakauslehtiviikon tunnelmia voi seurata Instagramissa, jossa kirjastot jakavat viikon ajan kuvia hashtageilla #aikakauslehtiviikko2023 ja #juttutuokiokirjastossa. Tilillä @aikakausmediakasvatus jaetaan kirjastojen tunnelmia kootusti.

Aktiivisin kirjasto palkitaan toukokuussa Minka Kuustosen vierailulla. Kuustonen pitää voittajakirjastossa Live-Juttutuokion teemaviikkoon osallistuneille oppilaille.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: