Haku

Aikakauslehtiviikko kääntää katseet lehtien kansiin – Lataa teemaviikon materiaalit täältä

Aikakauslehtiviikkoa vietetään 22.–28. huhtikuuta, ja teemaviikolla kirjastot lehtiosastoineen ovat jälleen pääroolissa. Tänä vuonna tehtävät keskittyvät aikakauslehtien kansiin.

Kirjaston lehtiosastolla oppilaat pääsevät tutustumaan aikakauslehtivalikoimaan ja tutkimaan erilaisia aikakauslehtien kansia ja niiden elementtejä. Mikä tekee kansikuvasta houkuttelevan? Millainen on kiinnostava kansiotsikko?

Kirjaston lehtivalikoiman inspiroimina lapset saavat suunnitella oman lehden kannen ja toteuttaa sen kirjastovierailun jälkeen Kansikoneella, joka on Aikakausmedian uusi mediakasvatusväline.

Lataa Aikakauslehtiviikon tehtävät 1.–3. luokille tästä

Lataa Aikakauslehtiviikon tehtävät 4.–9. luokille tästä

Lataa kutsupohja lähikouluille lähetettäväksi tästä

Aikakauslehtiviikko on Aikakausmedian järjestämä teemaviikko, jota vietetään aina Lukuviikon kanssa samaan aikaan. Aikakauslehtiviikon tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret aikakauslehtien monipuolisiin sisältöihin ja kannustaa kirjastoon. Joka vuosi Aikakausmedia tuottaa eri opetusasteille teemaviikon tueksi mediakasvatusmateriaalia, ja keväästä 2022 alkaen Aikakauslehtiviikkoa on tehty yhteistyössä kirjastojen kanssa.

Lisätietoja:
Piia Matikainen, mediakasvatusasiantuntija
piia.matikainen@aikakausmedia.fi

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: