Haku

Avulla vuoden paras irtonumero, Apu Juniori pokkasi Erikois-Edit palkinnon – palkintorahat Ukrainan lapsille ja journalisteille

Vuoden irtonumero -sarjan voitti Avun numero 10/2022. Kannessa on kasvokuva Ukrainan presidentistä Volodymyr Zelenskyistä. Vuoden irtonumero -sarjan voittajan valitsi Lehtipiste, joka perusteli valintaansa seuraavalla tavalla:

– Yksinkertaisuudessaan poikkeuksellisen vaikuttava toteutus. Ajankohtainen kansi erottui irtonumerohyllystä selkeydellään ja oli omassa luokassaan myyntimenestys. Kaikki ylimääräinen oli riisuttu kannesta, eikä hillitysti merkitty hintatieto vienyt voimaa kiinnostavalta kuvalta ja koskettavalta sitaatilta.Voittajan valinnassa kiinnitettiin huomiota kyseisen numeron kaupalliseen menestykseen, kannen visuaalisuuteen, kohderyhmää puhuttelevaan otsikointiin ja kokonaisuuden houkuttelevuuteen.

Apu kertoo jutussaan, että ajatus voittoisasta kannesta syntyi, kun heti Venäjän hyökkäyssodan alettua kävi selväksi, että Ukrainaa johtaa mies, joka jää aikamme historiaan. Jutun Zelenskyista teki toimittaja Markus Leikola ja kannen visuaalisuudesta vastasi ajankohtaismedioiden johtava AD Timo Tervoja.

Avun toimitus kertoi lahjoittavansa palkintorahat edelleen Ukrainan journalistikollegoille.


Avun tiimi Timo Tervoja, Marja Aarnipuro ja Markus Leikola pokkasivat Vuoden irtonumero -palkinnon. Kuva: Mirella Penttilä

Erikois-Editin voitti Apu Juniorin ukrainankielinen numero

Ensimmäistä kertaa jaetun Erikois-Edit palkinnon voitti Apu Juniorin ukrainankielinen numero. Joulukuussa 2022 julkaistua lehteä jaettiin SOS-Lapsikylän kautta sotaa Suomeen paenneille alakoululaisille.

Tuomaristo totesi perusteluissaan, että kun yhteistä kieltä uudessa maassa ei vielä ole, jokainen tervetulleeksi toivottava teko on tärkeä. Iloa ja lohtua tarjonnut painettu lehti ilmestyi myös suomeksi ja kannusti suomalaisia ja ukrainalaisia lapsia tutustumaan toisiinsa.


– Apu Juniorin ukrainankielinen numero kertoi sotaa paenneille lapsille suomalaisesta yhteiskunnasta kiinnostavasti ja vaikean tilanteen huomioiden. Pienen toimituksen suuri ponnistus oli solidaarinen teko ilman taloudellista intressiä, tuomaristo toteaa.

Erikois-Editin pokkasi Avun tiimi Marja Aarnipuro, Jukka Väänänen, Tanja Pellikka ja Elisa Miinin. Kuva: Mirella Penttilä

– Idea ukrainankieliseen numeroon syntyi halusta auttaa Ukrainasta Suomeen paenneita lapsia ja heidän perheitään. Halusimme tarjota lapsille luettavaa heidän omalla äidinkielellään, kertoo Apu Juniorin vastaava tuottaja Elisa Miinin kommentoi aiemmin Aikakausmedian haastattelussa

Apu Juniorin tiimi kertoi lahjoittavansa palkintorahat SOS-Lapsikylän kautta Suomessa sotaa paossa oleville ukrainalaislapsille. Erikois-Edit-palkinnon voittajan valitsi Aikakausmedian tiimi.

Lue myös: Apu Juniori julkaisee numeron ukrainaksi – lehti kannustaa lapsia tutustumaan toisiinsa kielimuurista välittämättä

Teksti: Anniina Nissinen | Kuvat: Petri Anttila ja Mirella Penttilä

Editkilpailu

Vuosittain jaettavien Edit-palkintojen tavoitteena on nostaa näkyvästi esiin aikakausmedioiden tekijöiden monipuolinen ammattitaito ja kannustaa kehittämään entistä laadukkaampaa aikakausmediajournalismia ja -mainontaa sekä liiketoiminnallisia ratkaisuja. Editkilpailussa on 12 toimituksellista ja kolme markkinoinnillista sarjaa. Kilpailua on järjestetty vuodesta 2004 asti.

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: