Haku

Oletko aina halunnut päästä aikakauslehden kanteen? Uudella Kansikoneella se onnistuu!

Kansikone on suunniteltu pääsääntöisesti koululaisille ja nopeisiin mediaharjoituksiin: tarkoitus on saada tehtyä kansi yhden oppitunnin aikana. Kansikuvan voi ottaa itse tai valita valmiista kuvapankista. Kuvapankki mahdollistaa nopean harjoituksen sellaisestakin aihepiiristä, jossa sopivan kuvan ottaminen ei onnistuisi.

Helppokäyttöinen ohjelma toimii sekä tietokoneella että puhelimella, eikä se vaadi kirjautumista.

Kansikoneen avulla mediakasvatusta voi toteuttaa monessa oppiaineessa. Se sopii esimerkiksi kielten tunneille erimaalaisten lehtien kansiotsikoiden tutkimiseen tai ympäristöopin tunnille esitelmän tekemiseen. Kuvaamataidossa Kansikoneella voi tehdä esimerkiksi onnittelukortteja, ja terveystiedon tunnilla voi tutkia hyvinvointiin liittyviä otsikoita.

– Pyrimme suunnittelemaan oppimateriaalimme niin, että ne kestävät aikaa ja toistuvaa käyttöä. Lähtökohtana on aina se, että materiaalimme olisivat niin helposti käyttöönotettavia, ettei opettajilta mene liikaa aikaa niihin perehtymiseen. Tästä olemme saaneet myös paljon positiivista palautetta, sanoo Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Piia Matikainen.

Aikakausmedian Aikakauslehdet mediakasvattajina -toiminta tukee aikakauslehtien opetuskäyttöä, lasten ja nuorten monilukutaidon kehittymistä sekä myönteistä suhtautumista aikakauslehtiin. Tuotamme oppimateriaaleja päiväkodeille, kouluille, kirjastoille ja nuorisotyöhön.

Testaa Kansikonetta tästä

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: