Haku

Vuoden uudistaja TAUKO Magazine syleilee monimuotoista ompeluyhteisöä – kansainvälisyys oli selvää alusta asti

Vuoden uudistaja aikakausmediassa -sarjassa palkittiin tekijä tai tiimi, joka on uudistanut alaa ja kehittänyt kaupallisesti menestyviä medioita. Sarjan voitti uuden ompelulehden TAUKO Magazinen toimitus, jonka luoma englanninkielinen lehti on tuomariston mukaan kunnianhimoinen, kaunis ja toimiva. 

TAUKO Magazine on uraauurtava itsenäinen printtijulkaisu kotiompelijoille ympäri maailmaa. Käsityöhön, kulttuuriin ja ilmastoon liittyvät teemat ovat läsnä lehden kaikissa sisällöissä: ompelukaavoissa, haastatteluissa, kolumneissa, artikkeleissa, vinkeissä ja kansainvälisten kirjoittajien suosituksissa. Lehden ulkoasu ja sisällöt haastavat vahvasti sen, millaisena käsityö- ja erityisesti ompelulehdet on totuttu näkemään. Vaikka lukijoita ja tekijöitä on ympäri maailman, pääsääntöisesti lehteä tehdään Suomessa.
Lehden ulkoasu ja sisällöt haastavat vahvasti sen, millaisena käsityö- ja erityisesti ompelulehdet on totuttu näkemään.

Tuomariston perusteluissa todetaan, että reippaasti arvonsa esiin tuova bookazine-tyylinen lehti liputtaa eettisyyden ja vastuullisuuden puolesta ja osoittaa, että monimuotoinen representaatio on paitsi arvovalinta myös hyvää liiketoimintaa. Lehden lopusta löytyy lehden sivuilla esiteltyjen vaatteiden kaavat kauniisti paketoituina.

– Suoraan kansainvälisille markkinoille lanseerattu lehti huokuu laatua. Harmoninen ja tyylikäs printti kytkeytyy saumattomasti digiulottuvuuteen ja verkkokauppaan, tuomaristo kehui perusteluissaan.

Lehdessä esitellään vaatteita ilahduttavan monipuolisesti erilaisten ihmisten yllä. Kuva: Anniina Nissinen

Lehden päätoimittaja ja toinen perustaja Mila Moisio oli erittäin otettu tunnustuksesta.

– Tuomariston perustelut nostivat kyyneleet silmiin, on aivan mahtavaa saada palkinto meille tärkeiden arvojen, kuten etnisyyden, eettisyyden, monimuotoisuuden ja ekologisuuden, tuomisesta mediamaailmaan, hän sanoo.

TAUKO Magazine syntyi, kun perustajat Mila Moisio ja Kaisa Rissanen pohtivat vuonna 2020, miten voisivat uudistaa alaa kestävästi ja kannustaa itse tekemiseen, joka saa ihmiset sitoutumaan vaatteisiin. Aiemmin TAUKO oli vaatemerkki, joka fokuksessa oli kierrätettävien materiaalien uusiokäyttö.

– Huomasimme, että olemassa on monimuotoinen ompelyhteisö, jolla ei ollut vielä omaa lehteä. Halusimme syleillä sitä monimuotoisuuden kirjoa ja tehdä heille laadukasta sisältöä. Oli alusta asti selvää, että lehdellä tavoitellaan kansainvälistä yleisöä ja lehti tehdään englanninkielisenä. 

TAUKO Magazine sai kunniamainnan myös vuoden ulkoasu -sarjassa. Kuva: Anniina Nissinen

Vuonna 2021 perustetun lehden sisältö ja ulkoasu ovat saaneet lukijoilta kiitosta uudenlaisen lähestymistavan luomisesta: lehdessä esitellään ompelumalleja erilaisilla vartalotyypeillä ja ompelukaavoja tarjotaan laajassa kokovalikoimassa. TAUKO Magazine on herättänyt lukijoiden luottamuksen ja onnistunut tuomaan jatkuvasti uutta yleisöä julkaisun äärelle.

– Lehden suurin lukijakunta löytyy tällä hetkellä USA:sta, Iso-Britanniasta ja Saksasta. On upeaa, että lukijoiden joukossa on niin texasilaisia kotiäitejä kuin katumuotia seuraavia trendikkäitä tokiolaisia, Moisio sanoo.

– Kiitos tästä tunnustuksesta ja kaikesta kuuluu upealle kansainväliselle ompeluyhteisölle! Pieni neljän naisinnovaattorin tiimimme tekee tätä lehteä suurella sydämellä.

TAUKO Magazinen toimitus Hanna Niemi, Kaisa Rissanen ja lehden kuvaaja Laura Oja. Kuva: Mirella Penttilä

Katso kaikki Editkilpailun voittajat tästä

Teksti: Anniina Nissinen | Kuvat: Anniina Nissinen ja Mirella Penttilä
page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: