Haku

Uusi lyhytvideoihin keskittyvä lifestylemedia Toukola jakaa vinkkejä ja inspiraatiota – idea lähti lukijoiden toiveesta

Uusi lifestylemedia Toukola toimii Kotilieden verkkosivustolla ja sisällöt löytyvät myös Kotilieden somekanavista, kuten Tiktokista ja Instagramista. Kotilieden videotuottaja Anni Reenpää ja ruokatuottaja Sanna Mansikkamäki ovat Toukolan kasvot. 

– Toukola on konseptina ainutlaatuinen. Olemme ainoa kotimainen aikakausmedia, joka panostaa näin isosti lifestyle-aiheisiin lyhytvideoihin. Julkaisemme sisältöä yleisöämme kiinnostavista aiheista ja teemme sen tuoreella ja näyttävällä tavalla, vahvalla somepreesenssillä. Voisi sanoa, että viemme lifestyle-journalismin uudelle tasolle, Anni sanoo.

Idea Toukolaan lähti lukijoiden toiveesta. Lokakuussa 2022 Kotiliesi.fi:ssä lukijoilta kysyttiin, millaista sisältöä he haluavat. Vastauksissa nousivat DIY-vinkit ja helpot reseptit arkiruokailuun. Lyhytvideot valittiin näiden teemojen toteutustavaksi, koska videoiden kulutus kasvaa jatkuvasti, ja ne ovat keino tavoittaa laajoja ja uusia yleisöjä eri kanavissa. Lifestyle-aiheet sopivat mainiosti lyhytvideoiden maailmaan.

Toukola tavoittelee Kotilieden eri kanavien kautta miljoonayleisöä ja lyhytvideoiden avulla se pyrkii löytämään myös uusia yleisöjä sisältöjen pariin. Myös mainostajille se tarjoaa uniikin ympäristön.

Sanna ja Anni tekevät Toukolaan sisältöjä aidosta kiinnostuksesta ruoanlaittoa, askartelua, käsitöitä ja puutarhanhoitoa kohtaan. 

– Tavoitteena on luoda Toukolasta inspiroiva hyvän mielen yhteisö. Vastailemme mielellämme seuraajiemme kysymyksiin ja keskustelemme sydänaiheistamme: askartelusta, käsitöistä ja kokkailusta. Tulevaisuudessa Toukolassa voidaan järjestää myös tapahtumia.

Uuden lifestylemedian nimi tulee Nuuksiossa järven rannalla sijaitsevasta Toukolan tilasta, jonka Otavamedia omistaa. Punaiset hirsirakennukset ja ympäröivä kansallismaisema luovat hienot puitteet kuvauksille ja tapahtumille.

– Toukola on oikea puuhastelijan paratiisi ja siellä on ihanaa rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Viime kesän helteisissä kuvauksissa me hypimme Sannan kanssa vähän väliä järveen viilentymään. Se on ihan luksusta, että meillä on käytössämme tällainen paikka.

Teksti: Anniina Nissinen | Kuvat: Niclas Mäkelä
page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: