Haku

Raikkaan feministisesti uudistunut Eeva nappasi Editkilpailussa tuplavoiton

Yksi kilpailun uusista sarjoista oli Vuoden video tai audio aikakausmediassa, jossa voiton nappasi Eeva-lehden kirjaklubi. Eevan kirjaklubi on virtuaalitapahtuma, jossa Eevan tekijät haastattelevat ajankohtaista kirjailijaa. Yleisö voi osallistua siihen verkon välityksellä. Jokaisesta tapahtumasta julkaistaan video, podcast ja printtijuttu, ja vuonna 2022 konsepti jalkautui myös Helsingin kirjamessuille. Tuomaristo kiitteli monikanavaista toteutusta, joka ottaa yleisön aidosti mukaan ja näyttää suuntaa kirjallisuuspodcastien genressä.

Eevan kirjaklubin esittelyvideolla annetaan maistiainen sisällöstä.

­– Kantava voima on kiinnostavien vieraiden lisäksi haastattelijoiden aito innostus sekä taito antaa haastateltaville tilaa puhua ilman kiireen tuntua. Tämä koukuttaa kaikenikäiset kulttuurin ystävät, tuomaristo totesi perusteluissaan.

Eevan kirjaklubin tekijät Saara Hurme, Annaleena Jalava, Katri Koskinen, Sami Kuusela, Mari Paalosalo-Jussinmäki, Outi Rastas ja Reetta Röynä juhlimassa sarjan voittoa. Kuva: Mirella Penttilä

Eeva sai Editkilpailussa tuplavoiton, sillä se palkittiin myös vuoden 2022 parhaana yleisömediana. Tuomaristo totesi perusteluissaan, että lähes yhdeksänkymppinen Eeva on uudistunut rohkeasti ja raikkaan feministisesti erityisesti uuden eeva.fi-verkkoalustansa myötä. Digissä Eeva näyttää etsivän aivan uutta olemusta ja kokemusta siinä onnistuen: Eeva on ennallaan, mutta uudessa muodossa, formaateissa ja uusien yleisöjen saatavilla.Eeva.fi on ajassa kiinni oleva feministinen uuden ajan rohkea digibrändi, joka ei pelkää tarttua vaikeisiin aiheisiin. Se tuo aktiivisesti esille erilaisia ihmisiä, synnyttää puheenaiheita ja laajentaa käsityksiä naiskuvasta. Eeva.fi:n arvoja ovat vapaa, terävä ja peloton, mikä näkyy kaikessa tekemisessä.

– Saitilla yhdistyvät Eevan, Trendin ja Kauneus ja Terveys -lehden parhaat puolet. Sisällöissä keskitytään siihen, mikä on yhteistä kaikille lukijoille iästä riippumatta – tarinoihin ja rohkeisiin ihmisiin, päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki totesi Aikakausmedian haastattelussa.

Lue lisää eeva.fi:stä: Eeva.fi heiluttaa ylpeästi feministilippua – ”Meidän pitää pystyä tuomaan esille erilaisia ihmisiä ja näkökulmia”

Eevan toimitus iloitsee tunnustuksesta. Toimituksen mukaan journalismi on joukkuelaji, jossa onnistuminen on palkitsevaa.

– Eevassa on kyse kohtaamisista, ja kohtaamisiin on monta välinettä. Yhteistä sekä printti- että digi-Eevalle ovat rohkeus ja sydämensivistys, ja ne vetoavat kaikenikäisiin ihmisiin. On upeaa nähdä, miten Eevan lämmin suhde lukijoihin siirtyy myös digiin, Paalosalo-Jussinmäki sanoo.

Eevan tiimi Mari Paalosalo-Jussinmäki, Reetta Röynä, Milla Kukkonen, Mari Karsikas, Saara Hurme, Iiris von Knorring, Elisa Helavuori, Anni Peltola, Annaleena Jalava, Tasja Salin, Outi Rastas ja Katri Koskinen juhlivat vuoden yleisömedia-sarjan voittoa. Kuva:  Mirella Penttilä

Katso kaikkien Editkilpailun 2022 sarjojen voittajat, perustelut ja toteutukset tästä

Kuvat: Anniina Nissinen ja Mirella Penttilä
page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: