Haku

Joko olet lukenut nämä? Tässä ovat vuoden 2022 luetuimmat jutut!

Aikakausmedia kirjoittaa aktiivisesti aikakausmedia-alan ammattilaisista, uutisista ja ilmiöistä sekä kokoaa kattavasti tutkimustietoa muun muassa lukemisesta, mainonnasta sekä someseuraajien ja verkkolukijoiden määrästä.

Tässä vuoden 2022 luetuimmat jutut: 

10. Mari Paalosalo-Jussinmäki: "Lukijasta pitää tuntua kuin hän olisi kohdannut haastateltavan"

Kuva: Antti Raatikainen

Haastattelu Suomen luetuimman naistenlehden Eevan päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäestä oli lukijoiden mieleen. Eevan ydintä ovat syvälliset henkilöhaastattelut ja jutut kulttuurista, jotka yhdistävät eri ikäisiä lukijoita. Uusimpia suosikkeja on Eevan kirjaklubi, joka on löytänyt yleisönsä verkossa.

Lue juttu tästä

9. Toimittaja Virpi Salmi toi huumorin naistenlehtiin – "Se lähti hillittömästä halusta kirjoittaa jotakin hauskaa"

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Hersyvästä ja sarkastisesta huumoristaan tunnetun freelancer-toimittaja Virpi Salmen haastattelu oli yksi vuoden luetuimmista jutuista. Hän virnuilee Me Naisten Epäolennaiset-palstalla ajankohtaisille asioille, ilmiöille ja välillä vähän ihmisillekin. Salmi aloitti aikakausmedia-alan ammattilaisten työtä esittelevän Palstalla-sarjan.

Lue juttu tästä

8. Lifestyle-aikakausmedioilla suurimmat someyleisöt vuonna 2021

Kuva: Shutterstock

Vuoden alussa julkaisimme jutun aikakausmedioiden somekanavien kehityksestä. Sen mukaan vuonna 2021 suurimpia someyleisöjä houkuttelivat asumisen, puutarhanhoidon ja remontoinnin aikakausmediat sekä naistenmediat. 

Lue juttu tästä

7. Aki Hyyppä: 70-vuotias Aku Ankka vaalii nyt yhdenvertaisuutta

Kuva: Antti Raatikainen

Aku Ankan päätoimittajan Aki Hyypän hauska ja mieleenpainuva haastattelu oli lukijoiden suosikkeja. Aku Ankka on lehti, joka kiinnostaa lukijoita sukupolvesta toiseen. Hyypän mukaan suosion salaisuuksia ovat tarkkaan mietitty kieli ja ajan hermolla pysyttely. Parhaimmillaan sarjakuva tarjoaa oivalluksia elämästä. 

 Lue juttu tästä

6. Aikakausmedia-alan tärkeimmät palkinnot jaetaan taas – tällainen on uudistunut Editkilpailu

Aikakausmedia-alan tärkeimmästä ja arvostetuimmasta kisasta Editkilpailusta kertovat jutut kiinnostavat aina. Kilpailun uudistuneista sarjoista kertovaa juttu oli yksi luetuimmista, vaikka se julkaistiin vasta marraskuussa. Uudistuneet sarjat esittelevät entistä monipuolisemmin laadukasta ja monikanavaista aikakausmediajournalismia. 

Lue juttu tästä

5. Näin tehdään koukuttavia sisältöjä Tiktokiin – ”Lyhytvideot ovat somessa valtavan suuri trendi”


Kuva: Shutterstock

Vuonna 2022 aikakausmediat ottivat Tiktokin aktiiviseen käyttöön. Haastattelumme suomalaisten aikkareiden Tiktok-pioneereista Kotiliedestä ja Me Naisista kiinnosti lukijoita. Lue jutusta, mitä Tiktokiin kannattaa julkaista ja mitä mediat ovat suositusta videoalustasta oppineet!

Lue juttu tästä

4. Anna ja Rakennuslehti ylsivät huipputuloksiin verkkokävijämäärissä

Kuva: Outi Itävuo

Aikakauslehtien ennätykselliset verkkokävijämäärät kiinnostivat lukijoita lokakuussa. Anna.fissä vieraili tuolloin FIAM:in verkkoyleisömittauksen mukaan 526 000 viikkokävijää. Rakennuslehti puolestaan teki kävijäennätyksen 45 000 lukijalla viikossa. Kysyimme lehtien päätoimittajilta, mitkä jutut vetivät parhaiten ja mitä piili kävijäennätyksen takana.

Lue juttu tästä

3. Blogeja lukee lähes puolet suomalaisista, mutta suosikkibloggaaja uskoo kulta-aikojen olevan takanapäin


Kuva: Anniina Nissinen

Vuoden kolmanneksi luetuimmassa jutussa kerroimme, mitä aiheita suomalaiset seuraavat blogeista. Vaikka lukijamäärät ovat viime vuosina tippuneet, silti blogeja lukee säännöllisesti 1,9 miljoonaa suomalaista. Suosittua Uuninpankkopoika-blogia kirjoittava Saku Timonen uskoo, että blogien kulta-ajat ovat jo takanapäin.

Lue juttu tästä

2. Aikakausmediat tavoittavat 3,9 miljoonaa suomalaista – tässä ovat luetuimmat ja eniten yleisöään kasvattaneet lehdet

Kuva: Anniina Nissinen

Kansallisen Mediatutkimuksen tulokset aiheuttavat aina pöhinää aikakausmedioissa. Vaikka lehdet kertovat aktiivisesti omista tuloksistaan, myös alan yhteistä uutisointia seurataan tiiviisti. KMT 2022 -mittauksen mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta lukee aikakausmedioita joko painettuna lehtenä tai digikanavissa. Se tarkoittaa 3,9 miljoonaa yli 15-vuotiaista lukijaa, mikä on 100 000 enemmän kuin edellisessä mittauksessa.

Lue juttu tästä

1. Löydä jotain uutta – Aikakauslehtiviikolla 4.–10.4.2022 luetaan digilehtiä maksutta!

Vuoden luetuin juttu kertoi huhtikuisesta Aikakauslehtiviikosta, jolloin yli 100 aikakauslehteä avasi digilehtensä ilmaiseksi kaikkien luettavaksi. Teemaviikolla myös kirjastot ympäri Suomen tarjosivat aikakauslehtiteemaista tekemistä ala- ja yläkoululaisille. Aikakauslehtiviikko on jo vakiinnuttanut paikkansa ja sitä osataan odottaa kouluissa ja kirjastoissa.

Lue juttu tästä 

Teksti: Anniina Nissinen | Kuvat: Antti Raatikainen, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Outi Itävuo, Anniina Nissinen, Shutterstock

Haluamme olla toimija, jolta saa parasta tietoa alasta, sen ilmiöistä ja ihmisistä. Mistä sinä haluaisit lukea? Kerro meille! 

Haluatko tietää, mitä alalla tapahtuu? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

page shape 1 page shape 3

Lue myös

×

Haku: